Primarul Sucevei a făcut un apel la directorii unităților de învățământ să nu ceară părinților bani pentru fondul școlii


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel la toți directorii de unități de învățământ să nu ceară părinților bani pentru fondul școlii.

La Primăria Suceava a avut loc în cursul zilei de luni, 18 ianuarie, o întâlnire a conducerii municipalității cu directorii unităților de învățământ pentru a discuta bugetul necesar în acest an.

directori scoli

Potrivit primarului Ion Lungu, directorii școlilor din municipiu au cerut aproximativ 55 de milioane de lei pentru realizarea de reparații și investiții, suma fiind de cinci ori mai mare față de bugetul alocat într-un an obișnuit unităților de învățământ.

Lungu i-a îndemnat pe profesori să dea dovadă de responsabilitate și să vină propuneri de finanțare asemănătoare cu cele din anii anteriori întrucât nu se poate aloca un buget mai mare decât cel din 2015, de circa opt milioane de lei.

„Nu putem avea un buget mai mare decât anul trecut. Vă sugerez să veniți cu niște bugete la fel ca anul trecut”, i-a avertizat primarul Sucevei pe directorii de școli.

Mai mult decât atât, edilul-șef al orașului le-a atras atenția directorilor de școli să nu ceară părinților bani pentru fondul școlii.

„Vă rog să nu mai practicați asemenea activități, să strângeți bani la fondul școlii. Nu este cazul. Nu trebuie să se strângă nici un leu de la părinți”, a spus primarul Ion Lungu.

El a subliniat faptul că în cazul în care o școală are nevoie de fonduri suplimentare să se i adreze în vederea găsirii unei soluții legale.

Precizăm că strângerea unor sume de bani pentru fondul școlii sau fondul clasei este ilegală, învățământul de stat fiind gratuit. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de