Acasă Social Suceava, în topul județelor cu cele mai multe semnături pentru schimbarea articolului...

Suceava, în topul județelor cu cele mai multe semnături pentru schimbarea articolului despre familie din Constituția României


Intră acum și în grupul de

Suceava se află în topul județelor cu cele mai multe semnături pentru schimbarea articolului despre familie din Constituția României. Într-o singură lună aproximativ 60.000 de locuitori ai județului și-au exprimat dorința de a fi permise doar căsătoriile între femei și bărbați.

Casatorie



Potrivit alianței „Coaliția pentru Familie”, la nivel național au fost strânse 900.000 de semnături în favoarea modificării articolului 48, alineatul 1, din Constituția României, pentru a înlocui termenul „soți” cu exprimarea „bărbat și femeie”.

Cifrele furnizate arată că județul Suceava se află pe locul III, la nivel național, în ceea ce privește numărul de semnături strânse, după Iaşi și Neamț, unde s-au strâns peste 100.000 de semnături, respectiv peste 80.000.

Din cele 60.000 de semnături strânse în județul Suceava, circa 10.000 sunt numai din municipiul reședință de județ.

Cu toate că cele 500.000 de semnături necesare pentru a se putea realiza prin inițiativă civică modificarea sintagmei „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” cu sintagma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, au fost strânse, proiectul nu poate fi depus în Parlament. Este nevoie ca în jumătate dintre judeţele ţării să fie înregistraţi câte 20.000 de susţinători.

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanți ai societății civile din Suceava au prezentat demersul „Coaliției pentru Familie” și au explicat de ce este necesar ca oamenii să-şi dea semnătura în favoarea modificării Constituţiei.

Medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, de la Spitalul Județean Suceava, președintele filialei locale a organizației „Părinți pentru Ora de Religie”, a explicat că este nevoie de consolidarea familiei tradiționale, populația fiind și într-un declin demografic.

„Populația României se află într-un declin demografic. Singura soluție care poate inversa acest trend negativ este consolidarea familiei naturale, tradiționale, formată din bărbat și femeie. Numai în felul acesta vom reuși să ne păstrăm vigoarea ca popor”, a subliniat Gavrilovici.

La rândul său, David Reguș, reprezentantul Bisericii Penticostale, a punctat că la momentul în care a fost scrisă Constituția României nu s-a crezut că va exista posiblitatea căsătoriilor între persoane de același sex și de aceea este necesară revizuirea articolului, demersul fiind unul creștinesc.

„Consider că este un demers creștinesc, suntem o țară creștină și am vrea să rămânem astfel deoarece numai prin felul acesta vom beneficia de sprijin divin. România ar putea să facă diferența într-o Europă care se pare că a devenit secularizată”, a mai spus David Reguș.

Precizăm că din comitetul de inițiativă „Coaliția pentru familie”, constituit la nivel național, fac parte 16 membri, atât ortodocşi, cât și catolici, greco-catolici, baptişti şi penticostali. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version