Elevi ai Şcolii generale nr.1 Suceava, instruiți de polițiști cum să navigheze în siguranță pe internet


Intră acum și în grupul de

Peste 250 de elevi ai Şcolii generale nr. 1 Suceava au fost instruiți de polițiști, în perioada 1 – 08 februarie 2016, cum să navigheze în siguranță pe internet.

SEDINTA CU PARINTII SC 1 Suceava

Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, ce este marcată în acest an la data de 9 februarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a iniţiat şi derulează în mai multe unităţi de învăţământ proiectul „Capcanele micului ecran”.

Astfel, săptămâna trecută activităţile au fost concentrate la nivelul Şcolii generale nr. 1 din Suceava, unde peste 250 de elevi ai şcolii, sub îndrumarea prof. Rusu Mihaela, prof. Domunco Ştefania, prof. Grigoraş Adina şi prof. Căldăruş Anca şi coordonaţi de dna. director prof. Mihai Gabriela au participat la activităţi interactive şi de informare cu privire la riscurile asociate utilizării internetului în mod excesiv.

De asemenea, polițiștii au organizat și întâlniri cu peste 150 de părinţi în vederea responsabilizării acestora cu privire la implicarea permanentă în educarea şi supravegherea copiilor pentru reducerea riscului de victimizare.

Totodată, au fost prezentate soluţii tehnice şi instrumente de control parental pentru dispozitivele electronice, astfel încât părinţii să poată monitoriza şi restricţiona timpul petrecut  de copii pe internet.

FOTO CAPCANELE MICULUI ECRAN SC 1 SUCEAVA

„Internetul este o lume fantastică, plină de informații utile și lucruri distractive, dar poate ascunde și pericole. Tocmai de aceea, poliţiştii recomandă copiilor daca li se  întamplă ceva pe internet care nu le place, dacă au fost speriaţi sau dacă, pur și simplu nu au inţeles ceva, să se oprească imediat din navigare. Vorbește direct cu parinții tăi sau cu un adult în care ai încredere și explică-le ce te-a îngrijorat”, este mesajul transmis de polițiștii suceveni.

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene, Ziua Siguranţei  pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

Ajunsă la ediția a XIII-a, Safer Internet Day 2016, are loc în acest an în data de 9 februarie și este sarbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.

Tema națională a acestei ediții este „Siguranța online în școala ta!” și vizează necesitatea introducerii unor noțiuni și măsuri de siguranță în școlile din Romania care vizează practica și politicile cu privire la folosirea noilor tehnologii de către copii. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 


Intră acum și în grupul de