Peste 650 de elevi suceveni, depistaţi cu diverse afecţiuni în timpul triajului epidemiologic efectuat după vacanţa intersemestrială


Intră acum și în grupul de

Peste 650 de elevi au fost depistaţi cu diverse afecţiuni în timpul triajului epidemiologic efectuat la începutul semestrului al II lea, cei mai mulţi având viroze respiratorii, angine, dar şi scabie şi pediculoză.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în perioada 9-12 februarie, a fost efectuat triajul epidemiologic, după vacanţa intersemestrială a elevilor, fiind controlate 333 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, din care 145 din mediul urban şi 188 din mediul rural.

doctors deskÎn cadrul triajului epidemiologic, în care au fost incluşi 65 392 de elevi, s-au depistat 665 de elevi cu diverse afecţiuni, peste 50 la sută dintre aceştia prezentau angină sau viroză repiratorie.

Totodată, au fost identificaţi 19 copii cu scabie şi 135 cu pediculoză.

„După aplicarea tratamentului specific, la recontrolul efectuat de personalul medical, au rămas în evidenţă trei copii cu scabie şi doi cu pediculoza. Aceste cazuri de boli parazitare au fost prezente aproximativ în număr egal atât în şcolile din mediul urban, cât şi în şcolile din mediul rural”, precizează DSP Suceava.

Sursa citată mai precizează că autorităţile sanitare sucevene distribuie în mod gratuit substanţe antiparazitare prin reţeaua de medicină şcolară şi prin asistenţii comunitari.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de