Acasă Social Peste trei mii de copii suceveni cu vârste între 3 şi 6...

Peste trei mii de copii suceveni cu vârste între 3 şi 6 ani vor primi tichete sociale de 50 lei/lună pentru grădiniţă


Intră acum și în grupul de

Peste 3000 de preşcolari cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, proveniţi din familii defavorizate din judeţul Suceava, vor putea beneficia de tichetele sociale pentru grădiniţă, ce vor fi acordate de stat pentru stimularea frecventării grădiniţei, data limită de depunere a cererilor pentru anul şcolar în curs fiind 30 aprilie.

gradinita



Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a informat, marţi, că la mijlocul lunii februarie a intrat în vigoare Legea nr. 248/2015 sau Legea ”Fiecare Copil la Grădiniță”, ce prevede  încurajarea prezenţei la grădiniță a copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani prin acordarea unui tichet social pentru grădiniță în valoare de 50 de lei/lună.

Anuţei a spus că, potrivit prevederilor acestei legi, stimulentele educaţionale se acordă copiilor proveniţi din familii defavorizate în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii: vârsta minimă a copilului este de 3 ani împliniţi oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul educaţional/planul de şcolarizare permit, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani, iar vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent.

Totodată, legea prevede că aceste tichete vor fi acordate copiilor proveniţi din familii ale căror venituri lunare pe membru de familie este de până la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, iar stimulentele educaţionale sunt acordate doar copiilor care frecventează în mod regulat unităţile de învăţământ preşcolar.

“Înscrierea în programul social se face pe bază de cerere depusă de părinţi / tutori legali,  însoțită de documente justificative, la primăria unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau reședința familia, până la data de 20 decembrie a fiecărui an calendaristic. Pentru anul școlar 2015—2016 cererile, însoțite de documentele justificative, se pot depune până la data de 30 aprilie 2016”, a spus Anuţei.

El a mai spus că, până la data de 14 martie 2016, în judeţul Suceava au fost depuse  3040 de cereri de înscriere în acest program social.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version