USV organizează a IX-a ediție a concursului „Student pentru o zi”


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează în acest an a IX-a ediție a concursului „Student pentru o zi”. Competiția este adresată elevilor de clasa a XI-a și a XII-a, din toate colegiile, liceele sau grupurile şcolare din Regiunea Nord-Est.

Foto_Universitate

Potrivit regulamentului concursului, elevii de clasa a XI-a vor participa cu proiecte realizate în echipe formate din trei persoane, iar elevii claselor a XII-a vor susține teste individuale.

Disciplinele la care pot concura elevii de clasa a XI-a sunt următoarele: Comunicare și relații publice, Electronică – Automatizări, Electrotehnică și energetică, Fizică distractivă, Geografie, Informatică, Inginerie Economică în domeniul electric, electronic și energetic, Istorie, Lb. Franceză, Lb. Română, Științe Socio-umane (Filosofie și Psihologie).

Astfel, pentru clasa a XI-a, până la data de 4 mai se trimit contribuţiile preliminare ale echipelor: numele participanţilor, acordul profesorului coordonator, titlul proiectului şi o scurtă descriere a obiectivelor propuse în cadrul proiectului.

„Acest rezumat trebuie să aibă între 400 şi 600 de cuvinte şi poate include o fotografie / diagramă / schemă / grafic. Este preferabil să fie redactat în Microsoft Office Word sau Open Office Word şi să fie trimis prin e-mail la adresa [email protected] (cu confirmare de primire). În urma evaluării propunerilor primite, se vor selecta maximum 20 de echipe pentru fiecare domeniu de concurs. Propunerile selectate în urma acestei prime etape se vor anunţa on-line, pe pagina web a concursului (www.1zi.usv.ro ), până la data de 10 mai 2016”, se arată în regulamentul concursului.

Ulterior, până la data de 11 mai, trebuie trimise lucrările finale, între 3000 şi 4000 de cuvinte, urmând ca prezentarea proiectelor să aibă loc la Universitatea „Ştefan cel Mare” în zilele de 14 și 15 mai 2016.

Echipele câștigătoare vor primi, la alegere, unul din următoarele abonamente: Abonament 1 lună la Bazinul de înot; abonament 1 lună la Sala de forţă; abonament 1 lună la manifestările din Auditorium „Joseph Schmidt”.

Totodată, se vor acorda diplome de finalişti pentru toate echipele participante la faza finală.

Pentru elevii aflați în clasele a XII-a, concursul „Student pentru o zi” se va desfășura pe următoarele discipline: Comunicare și relații publice, Economie, Electronică – Automatizări, Electrotehnică și energetică, Geografie, Informatică, Inginerie Economică în domeniul electric, electronic și energetic, Istorie, Lb. Engleză, Lb. Franceză, Lb. Italiană, Lb. Română, Lb. Spaniolă, Mecatronică și Grafică Asistată de Calculator (AutoCAD), Științe Socio-umane (Filosofie și Psihologie).

În acest sens, până la data de 23 martie, profesorii vor selecta primii trei dintre elevii interesaţi de un anumit domeniu de concurs, pe criterii de competenţă în domeniul respectiv.

Listele semnate de directorul unităţii vor fi trimise prin e-mail sau fax pe adresa concursului: [email protected]  sau prin fax la 0230-520 316.

Concursul se va desfăşura conform următorului calendar:

  • 9 Aprilie 2016: Istorie; Geografie; Științe Socio-umane (Filosofie și Psihologie); Economie;
  • 16 Aprilie 2016: Informatică; Electronică Automatizări; Electrotehnică și energetică; Inginerie Economică în domeniul electric, Electronic și Energetic; Proiectare asistată în AutoCAD;
  • 2 Aprilie 2016: Lb. Română; Lb. Franceză; Lb. Engleză; Lb. Spaniolă; Lb. Italiană; Comunicare și relații publice.

Ora de începere a testelor este 10:00.

„Elevii vor fi aşteptaţi începând cu ora 9:00, în holul corpului E al Universităţii „Ştefan cel Mare”, de către echipa de organizare. Pentru elevii ce locuiesc la mai mult de 100 km de municipiul Suceava se poate acorda cazare în noaptea premergătoare concursului, în măsura locurilor disponibile”, au menționat organizatorii concursului „Student pentru o zi”.

Aceștia au mai arătat că în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut la testul de specialitate se vor acorda următoarele premii pentru fiecare disciplină de concurs:

  • Certificat de agrementare din partea Universităţii „Ştefan cel Mare” (care oferă deţinătorilor posibilitatea de a fi studenţi ai universităţii, beneficiind de scutirea de plată a taxelor de înscriere şi înmatriculare la USV)
  • La alegere, unul din următoarele abonamente: Abonament 1 lună la Bazinul de înot; abonament 1 lună la Sala de forţă; abonament 1 lună la manifestările din Auditorium Joseph Schmidt
  • Premii de participare:
    • Pachet USV
    • Diplome de participare pentru toţi concurenţii.

Mai mult decât atât, prin participarea la concursul „Student pentru o zi”, elevii vor avea ocazia să viziteze campusul USV (facultăţi, laboratoare, Observatorul Astronomic, Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie), să mănânce la restaurantul USV și să participe la prelegerea unui cadru didactic.

Mai multe informații despre concurs și tematicile pe fiecare disciplină în parte se pot obține prin accesarea http://1zi.usv.ro/. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de