Şeful Serviciului de Ambulanţă Suceava: Primarii ar trebui să fie plimbaţi cu ambulaţa, în targă, să simtă gropile cum le simt pacienţii


Intră acum și în grupul de

Directorul Serviciului de Ambulanţă Suceava, Alexandru Lăzăreanu, consideră că primarii ar trebui să simtă gropile şi denivelările din asfalt aşa cum le simt pacienţii când sunt transportaţi cu ambulanţa şi că le propune acestora să facă o asemenea încercare şi să stea în targă în timp ce ambulanţa circulă prin oraş.

groapa asfalt

Lăzăreanu a spus într-o conferinţă de presă că i-a spus primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, că sunt denivelări pe strada ce trece prin faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă sau pe strada Scurtă unde este sediul SAJ Suceava.

El a subliniat că un bolnav cu fractură de coloană poate fi transformat într-un paralitic pe viaţă dacă ambulanţa trece printr-o groapă sau peste denivelări.

Lăzăreanu a mai spus că şi semnalizarea rutieră este deficitară, explicând că o ambulanţă trebuie să înconjoare pe o distanţă apreciabilă dacă trebuie să transporte un pacient de la spitalul nou la spitalul vechi pentru că la ieşirea de pe poarta spitalului nou este un semn ce obligă la dreapta.

”Se pierd timp şi bani pentru că spitalul plăteşte din banii bolnavilor acest serviciu de transport pe care îl face ambulanţa şi noi dăm banii mai departe la bugetul de stat”,  a spus Lăzăreanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de