Acasă Social FOTO Muncitor suprins de un mal de pământ când săpa un...

FOTO Muncitor suprins de un mal de pământ când săpa un şanţ pentru canalizare în Frasin. Trei echipe de salvatori ISU au intervenit şi l-au salvat


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care a fost surprins, miercuri după amiaza, sub un mal de pământ în Frasin a fost salvat de trei echipaje de salvatori de la Garda de Intervenție Gura Humorului și de la Detașamentul de Pompieri Suceava, ce au intervenit cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

salvare barbat sant isu (9)



Bărbatul, 37 ani, săpa un  șanț de canalizare, ce avea o adâncime de aproximativ 3 metri.

La un moment dat, un mal de pământ s-a surpat el și l-a îngropat până la umeri.

Un coleg excavatorist a avut prezență de spirit și a blocat cu cupa utilajului restul de pământ, care ar fi urmat să îl îngroape în totalitate pe muncitorul aflat în șanț ceea ce i-a salvat viața omului.

 

La sosirea echipajelor, victima avea doar capul și o mână la suprafață, dar era conștientă și cooperantă.

De altfel, pe timpul întregii operațiuni de extragere, acesta a comunicat în permanență cu salvatorii și a ascultat indicațiile primite, lucru ce a ușurat misiunea pompierilor militari.

 

Cu ajutorul accesoriilor din dotare, dar și al unui alt excavator, salvatorii au început manevrele de extragere, concomitent cu administrarea de oxigen victimei.

 

După aproximativ o oră, tânărul a fost extras în totalitate și preluat de pompierii paramedici SMURD, care l-au transportat la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Misiunea salvatorilor s-a încheiat cu succes la ora 17:50. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version