A doua ediţie a Colocviului Internaţional ”Calitate în învăţământul Superior. Transdisciplinaritate în sistemele educaţionale universitare” se va desfăşura la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cadre didactice universitare, cercetători şi doctoranzi din Spania, Maroc, Ucraina şi România vor participa la cea de a doua ediţie a Colocviului Internaţional ”Calitate în învăţământul superior”, ce se va desfăşura la Universitatea suceveană în perioada 12-14 mai 2016.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, a doua ediţie a Colocviului Internaţional ”Calitate în învăţământul superior. Transdisciplinaritate în sistemele educaţionale universitare ”reuneşte cadre didactice din învăţământul universitar, cercetători, doctoranzi care doresc să reliefeze, prin prisma experienţei şi a cercetărilor lor, aspecte legate de un subiect generos, de actualitate, care continuă să genereze numeroase interogaţii, opinii nu o dată contradictorii, în spaţiul european şi extraeuropean.

“Fiecare instituţie de învăţământ superior are propria personalitate, individualitate şi amprentă culturală specifică / amprente culturale specifice.Calitatea şi deschiderea către transdisciplinaritate constituie particularităţi specifice atât pentru asigurarea unui management performant în spaţiul academic, pentru atingerea obiectivelor propuse, cât şi pentru crearea unui orizont competiţional al perspectivelor pentru profesori, cercetători, doctoranzi, pentru toţi cei care reprezintă vechea şi noua generaţie”, se precizează în comunicatul de presă.

Steagurile USV

Sursa citată arată la această ediţie a colocviului va fi dedicată dezbaterilor legate de specificul calităţii în instituţii de învăţământ din spaţiul european şi marocan, fiecare cu propria valenţă identitară şi culturală şi propune următoarele secţiuni / axe de cercetare: Evaluarea din perspectiva principiilor transdisciplinarităţii, Comunicarea (ştiinţifică, didactică, culturală etc.) inter şi transdisciplinară, Programarea didactică din perspectiva trans şi interdisciplinarităţii, Rolul inter şi transdisciplinarităţii în realizarea proiectelor de cercetare.

Microsoft Word - programme CICIS 2016 (1)_Page_1 Microsoft Word - programme CICIS 2016 (1)_Page_2

Colocviul Internaţional este organizat de Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USV, Facultatea de Litere şi Ştiinţe Umaniste din Casablanca- Maroc şi Centrul Cultural Bucovina.

 


Intră acum și în grupul de