Trupa de teatru Fabulinus a USV va efectua un turneu de promovare în localităţi româneşti din Ucraina

Trupa de teatru Fabulinus a Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava va efectua, în perioada 23-27 mai 2016, un turneu de promovare în localităţi româneşti din Ucraina, în cadrul unui proiect realizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor Suceava în parteneriat cu Societatea pentru Cultură Românească”Mihai Eminescu” din Cernăuţi.

FABULINUS

Potrivit unui comunicat de presă al USV, turneul de promovare al trupei Fabulinus este realizat în cadrul proiectului “Talent și creație prin teatru în spațiul românesc din afara granițelor”.

Spectacolele vor fi organizate în Cernăuți, Herța, Horbova, Iordănești și alte localități cu etnici români în perioada 23-27 mai 2016, trupa de teatru Fabulinus urmând să prezinte piesa “Harap-Alb”.

Sursa citată precizează că Piesa “Harap-Alb” (după Ion Creangă) este o adaptare după un basm celebru într-o montare modernă și cu o audiență pentru toate vârstele, iar prin această adaptare a regizorului Ioan Crețescu s-a încercat îmbinarea noului cu vechiul, urmărind ideea conceptului „texte vechi în haine noi”.

Din distribuție fac parte Mihai Cerneanu, Ana Gubca, Artiom Ceban, Luminița Andruh, Carolina Neagu, Codruț Brînzei, Cerasela Ciobanu, Artiom Creţ, Lilian Nistor, Andrei Traian, Diana Andrieş și Oana Clim, luminile sunt realizate de Stelian Cuniţchi, iar sonorizarea este asigurată de Adrian Crăciunescul.

„Experiența noastră din turneul organizat în 2013 în Ucraina și Republica Moldova ne-a făcut să ne dorim să ducem și spectacolul <<Harap-Alb>> în interiorul comunităților românești din Ucraina. Am fost primiți data trecută cu aplauze, zâmbete și chiar lacrimi de bucurie. Etnicii români de peste graniță merită susținuți în tot ceea ce fac și ne dorim ca aceștia să își mențină interesul pentru cultura națională și limba maternă. Vrem să organizăm de această dată și o strângere de cărți pentru bibiliotecile din localitățile unde vom merge și ne dorim ca publicul să se simtă bine la spectacolele pe care le vom da.” – Mihai Cerneanu, coordonator proiect “Talent și creație prin teatru în spațiul românesc din afara granițelor”, se mai precizează în comunicatul de presă al USV.

(Liliana Bujdei).

loading...