Ediţia din acest an a Conferinţei “Zilele Medicale ale Sucevei” se desfăşoară sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale din România


Intră acum și în grupul de

Cea de a V-a ediţie a Conferinţei  “Zilele Medicale ale Sucevei”, desfăşurată în acest an sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale din România, va reuni câteva sute de medici de diferite specialităţi, medici dentişti, dar şi asistenţi medicali din judeţul Suceava şi din centre universitare din ţară.

hancu badrajan (3)

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, medicul chirurg Sorin Hîncu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Zilele Medicale ale Sucevei, care debutează joia viitoare, reprezintă un eveniment important pentru toţi cei aproximativ 1000 de medici, membri ai acestui for profesional, pentru cei peste 300 de medici dentişti din judeţ, dar şi pentru asistenţii medicali, întrucât manifestarea include sesiuni de prezentare pentru toate aceste categorii profesionale.

El a spus că la ediţia din acest an s-a ales o temă majoră, de actualitate, care interesează toate specialităţile medicale,  respectiv “Patologia tumorală în practica medicală”, în cadrul conferinţei urmând să fie abordate şi alte teme de interes, precum “Urgenţe medico-chirurgicale”.

“Ne dorim ca această manifestare ştiinţifică devenită tradiţională, fiind deja la a cincea ediţie, să se perpetueze”, a spus preşedintele CM Suceava.

Hîncu a precizat că ediţia din acest an a conferinţei se desfăşoară sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale din România, la manifestarea de la Suceava urmând să participe şi patru sau cinci membri ai ASM.

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava a arătat că, în data de 19 mai, în cadrul  deschiderii festive a Conferinţei “Zilele Medicale ale Sucevei” vor fi prezentate două lucrări “Actul de vindecare în viziune teologică” susţinută de academician Nicolae Constantinescu şi “Caricatura în chirurgie” susţinută de academician Mihai Radu Diaconescu, deschiderea oficială a manifestării fiind precedată de cursuri susţinute de trei cadre didactice universitare, printre acestea numărându-se şi fostul ministru al Sănătăţii, Daniela Bartoş, de la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

În cursul zilei de vineri, în deschiderea lucrărilor pe secţiuni, preşedintele onorific al conferinţei, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, de la Catedra de Medicină Legală din cadrul UMF Iaşi, va conferenţia despre Bioetica medicală.

Hîncu a precizat că la manifestarea ştiinţifică va participa şi preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, tot la Suceava urmând să se desfăşoare şi şedinţa lunară a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România.

La rândul său, secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul Irina Badrajan, a declarat în cadrul conferinţei de presă că alegerea temei Conferinţei “Zilele Medicale ale Sucevei” este justificată de patologia tumorală, în special de tumorile maligne, întrucât, la ora actuală, posibilităţile de diagnosticare şi tratament sunt din ce în ce mai perfecţionate, iar cei care vor prezenta lucrări vor veni cu noutăţi din acest domeniu, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru participanţi.

Badrajan a spus că în condiţiile în care vor fi prezentate numeroase lucrări, conferinţa se va desfăşura pe mai multe secţiuni, iar faptul că manifestarea ştiinţifică de la Suceava se va desfăşura sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale arată că „nivelul profesional al conferinţei este unul la nivelul epocii actuale”.

De precizat este că manifestarea ştiinţifică “Zilele Medicale ale Sucevei” este organizată, în perioada 19-21 mai 2016,  de Colegiul Medicilor Suceava, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România- Filiala Suceava, Colegiul Medicilor Dentişti Suceava şi Camera Judeţeană a Sindicatului Medicilor Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de