Polițiștii suceveni desfășoară campania de prevenire a furturilor din locuinţe ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt”

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava  implementează în perioada mai –august 2016,  la nivelul judeţului, campania de prevenire şi informare ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt”.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, această campanie vizează cu preponderenţă municipiile şi oraşele din judeţul Suceava şi are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a locuinţelor.

Poster_Campanie Groupama”Un plus de informare şi mai puţină superficialitate sunt obiectivele Campaniei ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt” , iniţiată la nivel naţional şi implementată la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Campania implică activităţi de informare a cetăţenilor prin discuţii şi întâlniri cu grupurile ţintă, urmând a fi distribuite şi materialele de campanie (peste 6000 de pliante, afişe). Campania va fi promovată şi printr-un spot video şi unul audio care vor fi difuzate de către partenerii media.

Un aspect distinct îl reprezintă întâlnirile cu Asociaţiile de proprietari, astfel de activităţi de responsabilizare şi conştientizare urmând a se desfăşura în mod concentrat în toate cele 5  municipii ale judeţului. Campania propune şi realizarea unui site web dedicat exclusiv acestui demers, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A, partener de campanie – www.prevenireafurturilor.ro”, informează IPJ Suceava.

Sursa citată mai precizează că în primul trimestru al acestui an, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au fost sesizate  242 infracţiuni de furt din locuinţă, în scădere cu -51, faţă de perioada similară a anului 2015 (293).

Infracţiunile de furt din locuinţă reprezintă 22% din totalul faptelor de furt sesizate în această perioadă (1110).

În primul trimestru din 2016, cele mai multe infracțiuni au fost înregistrate în luna februarie, iar în primul trimestru din 2015, în luna ianuarie.

În ambele perioade, cele mai multe infracțiuni au fost comise prin efracție.

De remarcat, însă că a crescut numărul infracțiunilor de furt din locuință săvârșite prin împrietenire (22 de furturi prin împrietenire, faţă de 18 anul trecut), mai arată IPJ Suceava.

loading...