Cod roşu hidrologic pe râul Bistriţa şi afluenţii acestuia pe raza judeţului Suceava până vineri seara


Intră acum și în grupul de

Institutul Naţional de Hidrologie şi de Gospodărire a apelor a emis, joi după amiaza, un cod roşu hidrologic pe râul Bistriţa în judeţul Suceava de joi de la ora 22 până vineri la ora 18.

Harta avertizare hidro nr. 38 din 02.06.2016

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, precizează INGHA.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a întrunit în acest caz în şedinţă extraordinară şi a decis organizarea de şedinţe extraordinare pentru comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile din bazinul hidrografic al râului Bistriţa.

Acestea urmează să monitorizeze podurile, podeţele, confluenţele care să fie libere şi să nu existe posibilitatea de blocare de pe râul Bistriţa şi afluenţi până la ora 21 când se va transmite o informare către ISU Suceava.

Ulterior se va asigura o monitorizare permanentă cu raportări din trei în trei ore.

Mai mult, la Broşteni se va trimite o rezervă de saci pentru a fi folosiţi în caz de nevoie pentru asigurarea apărărilor de maluri.(N.B.)


Intră acum și în grupul de