DSP Suceava: Escherichia coli şi Stafilococul auriu, la baza îmbolnăvirilor turiștilor din Mureș ce au fost cazați în Șcheia


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, vineri, că toxiinfecțiile alimentare de care au suferit 21 de turiști din Mureș cazați la un hotel din Șcheia și care au consumat mâncare livrată e o firmă de catering din Suceava sunt lactalele consumate și manipularea defectuoasă a produselor alimentare.

analize laborator 2

Potrivit DSP Suceava, privind focarul de toxiinfecţie alimentară care a evoluat în cadrul unui grup de excursionişti din Târgu Mureş care a fost cazat şi a servit masa la o unitate din zona Suceava, în data de 19.06.2016 se arată că evoluţia stării de sănătate a celor 21 de pacienţi (11 copii şi 10 adulţi) care au necesitat îngrijire medicală fost rapid favorabilă, iar întregul grup reluîndu-şi deplasarea spre domiciliuîn aceeaşi zi, ora 18.

Rezultatele analizelor microbiologice efectuate în laboratorul DSP Suceava pentru 6 probe recoltate de la pacienţi, sugerează ca şi cauză a îmbolnăvirii bacteriile Escherichia coli şi Stafilococul auriu.

„Dacă prezenţa colibacilului este justificată de consumul de produse lactate incriminate încă de la începutul investigaţiilor, prezenţa stafilococului patogen se poate datora manipulării neconforme a produselor alimentare de către angajaţi”, a precizat DSP Suceava.

Sursa citată mai arată că  inspectorii sanitari au stabilit termene de remediere a deficienţelor constatate şi au aplicat amenzi contravenţionale, atât unităţii de cazare cât şi firmei care a asigurat mesele turiştilor încă din data de 10.06.2016, sancţiunile fiind de 1300 lei şi, respectiv, 2000 lei, conform HG 857/2011.

„Având în vedere perioada cu temperaturi ridicate la nivelul judeţului cât şi creşterea fluxului de turişti aşteptată în perioada următoare, revenim cu apelul nostru de respectare a unor reguli minime de igienă personală şi igienă a alimentului pentru prevenirea unor cazuri de îmbolnăvire”, precizează DSP Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de