Pasageri transportați ca sardelele pe drumurile din județ. Polițiștii suceveni au depistat un microbuz cu 16 locuri circula pe ruta Solonețu Nou-Suceava cu 27 de călători


Intră acum și în grupul de

Un număr de 22 de echipaje de poliție din județul Suceava cu peste 40 de polițiști au acționat, vineri, pentru verificarea transporturilor rutiere, fiind aplicate amenzi de 45.000 de lei.politie trafic microbuz dn  (1)

Astfel, poliţiştii au acţionat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu 6 echipaje, atât pe traseele de transport din mun. Suceava cât şi la ieşirile din oraş către DN 17, DN 2 şi DN29, iar alte 16 echipaje de poliţie au acţionat pe raza judeţului, atât în interiorul localităţilor cât şi pe drumurile naţionale şi europene.

În urma desfăşurării acţiunilor în teren au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate atât la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cât şi la legile special privind transportul public de mărfuri şi persoane.

Astfel, în cadrul acţiunii a fost identificat un şofer, angajat al unei societăţi de transport persoane pe ruta Soloneţu Nou – Suceava care transporta 27 de pasageri, într-un vehicul autorizat pentru 16 locuri, iar pe  strada Buciumeni , în municipiul Fălticeni a fost depistat un şofer de 55 de ani din oraşul Gura Humorului care transporta 15 persoane în plus faţă de numărul de locuri pentru care vehiculul era autorizat. Ambii șoferi au fost amendați cu câte 4000 de lei.politie trafic microbuz dn  (3)

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi în pericol viaţa.(N.B.)


Intră acum și în grupul de