Un candidat la Bacalaureat a fost eliminat din examen la proba scrisă la limba română pentru tentativă de fraudă, iar alţi 178 de candidaţi au lipsit de la această probă


Intră acum și în grupul de

Un candidat la Bacalaureat a fost eliminate din examen la proba scrisă la limba şi literatura română pentru tentativă de fraudă, iar alţi 178 de candidaţi înscrişi la Bacalaureat au absentat la această probă care s-a desfăşurat în cursul zilei de luni.

Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Suceava, la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Examenului de Bacalaureat s-au înscris  5252 de candidaţi, din care 4935 de elevi s-au înscris pentru a susţine această probă, iar 317 au solicitat recunoaşterea probei întrucât au susţinut-o în serii anterioare.

Din cei 4935 de elevi înscrişi pentru a susţine proba scrisă la limba şi literatura română s-au prezentat   4757 de candidaţi, 178 au absentat, iar un elev a fost eliminat din examen.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Scutaru, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că proba scrisă la limba română s-a desfăşurat în condiţii normale, iar situaţiile apărute în cadrul desfăşurării acestei probe au fost soluţionate punctual.

Scutaru a spus că un candidat din seria curentă, de la Colegiul Silvic Bucovina, a fost eliminat din examen de la proba scrisă la limba şi literatura română pentru tentativă de fraudă, iar un candidat de la Colegiul Tehnic Rădăuţi susţine proba scrisă la Limba română cu subiect de rezervă, în acest caz fiind solicitată aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

Gabriela Scutaru ISJ

Ea a explicat că în cazul candidatului de la Colegiul Tehnic Rădăuţi a apărut o eroare a aplicaţiei informatice, acesta figurând absent la toate cele trei probe scrise şi în aceste condiţii s-a solicitat aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat pentru susţinerea, în cursul după-amiezii de luni, a  probei scrise la limba şi literatura română cu subiect de rezervă.

Scutaru a mai spus că acest candidat susţine proba scrisă la română în prezenţa unui membru al comisiei de examen, a doi profesori asistenţi şi altor doi elevi.

Probele scrise ale Examenului de Bacalaureat sunt susţinute în 17 centre de examen, iar evaluarea lucrărilor candidaţilor din alte judeţe se realizează în două centre..

La Proba Eb limba și literatura maternă (limba ucraineană), care se va desfăşura în data de 5 iulie, s-au înscris 25 de elevi .

La Proba Ec Proba obligatorie a profilului, prevăzută pentru data de 6 iulie 2016, s-au înscris 4950 de elevi, din care la matematică – 3287, iar la istorie – 1663, în timp ce alţi 302  elevi au susținut proba în serii anterioare

La Proba Ed Proba la alegere a profilului și specializării, ce se va desfăşura în data de 8 iulie 2016, în judeţul Suceava s-au înscris 5009 candidaţi din care la fizică – 194, biologie – 1794, chimie – 193, informatică – 239, geografie – 1450, logică, argumentare și comunicare – 972, psihologie – 33, economie – 34, filosofie – 14, sociologie – 86, iar alţi 243 elevi  au susținut proba în serii anterioare.

Conform Calendarului Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, afişarea rezultatelor va avea loc în data de 12 iulie până la ora 16,00, iar depunerea contestaţiilor este prevăzută pentru aceeaşi zi în intervalul 16,00- 20,00, în timp ce soluţionarea contestaţiilor este prevăzută pentru perioada 13-15 iulie şi afişarea rezultatelor finale va fi în data de 16 iulie 2016. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de