Andrei Țolescu: Proiectul ”Alege inteligent educația și profesia de succes” a obținut rezultate extraordinare și o implicare peste așteptări din partea tinerilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1000 de tineri, din care 330 de la Colegiul Național „Stefan cel Mare”, 450 de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, 158 de la Colegiul Tehnic „Petru Musat” din Suceava si 28 de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Radauti, au participat la prezentarea proiectului „Alege inteligent educatia si profesia de succes”, inițiat de Andrei Țolescu, ambasador în județul Suceava al „Dialogului Structurat cu Tinerii” din cadrul Forumului Tinerilor din România. (vezi AICI interviul acordat ziarului NewsBucovina.ro)

”Proiectul <<Alege inteligent educatia si profesia de succes>> a obtinut rezultate extraordinare si o implicare peste asteptari din partea tinerilor suceveni”, a apreciat Andrei Țolescu, arătând că mai bine de jumătate dintre participanți (58%, insemnand 560 de tineri) doresc sa participe la urmatoarele seminarii ale Scolii de vara, ce se vor desfasura in cadrul Clubului Tineri de Succes Suceava.

Țolescu i-a felicitat pe cei 47 de tineri care doresc sa devina voluntari in cadrul Clubului Tineri de Succes Suceava.

”Vreau sa va felicit din nou pentru initiativa si spiritul pe care il dovediti implicandu-va in acest proiect. Este un rezultat ce ma bucura personal mult, deoarece eu pun foarte mult accent pe dezvoltarea tinerilor prin voluntariat, considerandu-l ca fiind primul pas pe drumul catre succes”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, ambasadorul „Dialogului Structurat cu Tinerii” în județul Suceava.

Poza - Andrei TolescuTotodată, Andrei Țolescu a ținut să amintească cum a luat naștere acest proiect  și de ce îl consideră important pentru dezvoltarea personală a tinerilor.

”Atunci cand eram student al Facultatii de Psihologie si Siintele Educatiei, voluntar in Asociatia Tineri de Succes Bucuresti, si inca nu aveam clar definit ceea ce doresc sa fac in viata, aveam o serie de intrebari care imi tot invadau mintea si anume: “De ce nu am primit consiliere educationala in liceu?”, “De ce nu a existat nimeni care sa ma indrume si sa imi explice ceea ce este esential in viata pentru a fi de succes?”, “Unde as fi fost acum daca existau acei oameni in viata mea in perioada liceului?”, “Ce educatie si ce cariera as fi avut daca existau consilieri educationali in licee?” si pentru care eram constient ca nu voi avea niciodata un raspuns.

Din fericire, am avut parte de un mentor extraordinar, care mi-a aratat ca ii pot ajuta pe altii sa aiba parte de educatia si sprijinul pe care l-am dorit pentru mine in acea perioada.

In acea perioada, proiectul “Alege inteligent educatia si profesia de succes” era deja in faza de proiect experiment in Bucuresti.Am fost unul dintre primii participanti.Dupa cele sapte seminarii, am crescut foarte mult atat din punct de vedere al increderii in sine, al descoperirii compententelor si aptitudinilor proprii ce ma caracterizau, al educarii competentelor legate de public speaking, gandire critica, socializare, competente financiare, cat si prin ceea ce mie personal mi-a placut cel mai mult si anume faptul ca esti pus in situatii de a iesi din zona ta de confort.

Toate aceste lucruri combinate, m-au dus spre a descoperi ca sunt atras de domeniul antreprenorial, imi plac relatiile cu oamenii, imi place sa socializez, sa concep si sa pun in practica idei noi care sa aduca beneficii pentru mine si pentru cei care intra in contact cu mine.

Increderea data de ceea ce am descoperit prin implicarea voluntara in Asociatia ”Tineri de succes” m-a determinat sa profit de oportunitati, iar prima dintre ele a fost aplicarea pentru functia de ambasador, din programul: ” Dialog structurat cu tinerii”, realizat de Uniunea Europeana pentru a descoperi principalele probleme cu care se confrunta tinerii si de asemenea care sunt ideile lor pentru un viitor mai bun.

Am obtinut aceasta functie pentru judetul Suceava si aceasta presupunea dezvoltarea unui proiect personal. Am ales sa fac ceea ce mi-am propus de la inceput si anume sa le ofer sansa tinerilor de a avea deja raspunsuri la ceea isi doresc sa faca pe viitor, inca de pe bancile liceului.

Cel mai bun proiect pe care il puteam initia in Suceava este cel pe care l-am si testat pe mine personal este: “Alege inteligent educatia si profesia de succes”.

Ma bucur ca am facut aceasta alegere deoarece am observat interesul si dorinta voastra, a tinerilor, de a se implica in activitati care sa le aduca pe viitor ceea ce este cel mai important in viata si anume fericirea si bucuria. De asemenea, ma bucur si multumesc pe aceasta cale pentru ca am intalnit persoane frumoase si dedicate, o echipa formata din : Ana Moldovanu, Alexandra Iatcu, Nicoleta Cuciureanu si Monica Marciuc”, a declarat Andrei Țolescu pentru NewsBucovina.ro.

În final, el le-a transmis tinerilor un mesaj constând într-un citat din Confucius : “Fa ceea ce iti place si nu vei munci o singura zi din viata ta.” (Irina Lițu)

Vă prezentăm câteva impresii ale unuia dintre participanții la proiectul „Alege inteligent educatia si profesia de succes”:

13599938_293173131037254_687802876817406381_n


Intră acum și în grupul de