Interesul sucevenilor s-a majorat, în ultimul an, cu 33 la sută pentru centralele de apartament pe gaz și cu 12 la sută pentru modelele electrice

Interesul sucevenilor s-a majorat în ultimul an cu 33 la sută privind centralele de apartament pe gaz natural și cu 12 la sută pentru centralele de apartament electrice.

Într-un studiu al Berluni.ro remis News Bucovina, se arată că la nivelul întregii ţări, preţul gigacaloriei s-a majorat constant în ultimii 4 ani (în unele judeţe a crescut chiar şi cu 50%), media naţională fiind de 10%. Acest lucru se reflectă în mod direct în creşterea preţurilor la căldură.

centrala termica apartament

În prezent, populația beneficiază de preţuri mai mici decât cele reale datorită subvenţiilor pe care le oferă statul. Acest lucru se poate schimba însă în orice moment, dată fiind legislaţia europeană. În acest context, precum şi din pricina faptului că sistemul centralizat de încălzire este învechit şi nu mai poate face faţă în multe judeţe, au devenit din ce în ce mai populare centralele termice de apartament.

 

Deşi nu există la nivel naţional statistici oficiale relevante cu privire la acest domeniu, cu ajutorul datelor oferite de Google, specialiștii Berluni.ro au efectuat o cercetare de piaţă dedicată situaţiei din judeţul Suceava. În primul rând, s-a analizat modul în care a evoluat, în ultimii doi ani, interesul locuitorilor din judeţul Suceava pentru debranşare de la reţeaua centrală de termoficare.

Luând în calcul volumul de căutări pe Google cu privire la procesul de debranşare şi costurile aferente acestei operaţiuni, studiul relevă faptul că atenţia sucevenilor s-a diminuat cu 14.29% faţă de acest aspect.

Totodată, au fost analizate preferinţele sucevenilor pentru principalele tipuri de centrale de apartament: electrice şi pe gaz (în condensație). În acest sens, pe primul loc în atenţia sucevenilor se situează centralele termice pe gaz (în condensație), aici fiind o creştere de 32.17% în perioada iunie 2015-iunie 2016, în timp ce interesul pentru modelele electrice s-a majorat cu 12.13%. Acest lucru plasează Suceava pe locul 35 la nivel naţional în topul judeţelor care manifestă cea mai mare creştere a interesului pentru centralele de apartament.

 

„Atunci când vine vorba despre avantajele montării unei centrale termice de apartament, beneficiile sunt evidente, costurile mai mici la întreţinere, eficiență şi posibilitatea de a regla temperatura dorită fiind doar câteva dintre ele.

Ce trebuie să ai în vedere atunci candachizitionezi o centrală termică? “Sunt importante caracteristici precum puterea, randamentul, eficientă energetică şi raportul calitate / consum / eficientă / preţ. De aceea, cele mai populare branduri de centrale sunt Ariston, Vaillant, Imergas, Ferroli, Viessman, Buderus”, a declarat Adrian Bargaoanu, Online Manager Berluni.ro (N.B.)