Luna august-luna diasporei la Suceava. Ministrul de Externe și cel pentru Diaspora sunt așteptați la evenimente


Intră acum și în grupul de

Luna august va fi luna diasporei din județul Suceava, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că în această perioadă va fi realizat un recensământ al diasporei sucevene, dar și un inventar al problemelor lor.

„Ne interesează problemele diasporei și inventarierea acestor probleme, un recensământ al diasporei de Suceava, să vedem pe unde sunt, o arondare a lor cu consulate din Europa pentru că dacă tot lucrează și trăiesc în diverse țări europene trebuie să știm despre ei și ce probleme deosebite au”, a spus Flutur, într-o conferință de presă.

Potrivit șefului administrației județene sucevene, luna diasporei va debuta în 31 iulie, când va fi inaugurată expoziția permanentă din Cetatea de Scaun a Sucevei, va fi redeschis Muzeul de Istorie al Bucovinei și va fi lansată ia tradițională de bucovina și cămeșa de Bucovina.

Flutur a precizat că pe tot parcursul lunii august vor fi întâlniri cu românii care lucrează în străinătate și vin în concediu în Suceava, acesta urmând să fie organizate la Consiliul Județean Suceava, dar și la primării din județ.

„L-am invitat la aceste evenimente pe ministrul de Externe, Lazăr Comănescu”, a spus Flutur care a menționat că a discutat și cu premierul Dacian Cioloș să-l trimită și pe noul ministrul pentru Diaspora să se întâlnească cu suceveni care lucrează în străinătate.

Flutur (1)

El a mai declarat că Suceava va fi primul județ din țară care organizează evenimente și declară luna august luna diasporei.

Flutur a spus că va fi făcut un inventar de probleme ale diasporei subliniind că dorește ca autoritățile să vină în întâmpinarea lor nu numai când vin în țară ci și când sunt în străinătate, dar și în ceea ce privește  familiile acestora care sunt în țară.

Totodată, el a spus că își propune să fie stabilită și o bază de date și un mod de comunicare on line cu sucevenii din diaspora. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de