Guvernul alocă 26,7 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectat de inundații în județul Suceava. Pagubele calculate de Prefectura Suceava sunt de două ori mai mari


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, miercuri,  alocarea a 201,423 milioane lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a instrastructurii locale afectate de precipitațiile din perioada mai-iunie 2016.

inundatii interventii pompieri (26)

Sumele se alocă, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale din 26 de județe.

Județul Suceava primește 26,69 de milioane de lei, reprezentând mai puțin de jumătate din cât a calculat Prefectura Suceava că ar fi fost pagubele, valoarea fiind de circa 60 de milioane de lei.

Oricum, județul Suceava primește a doua cea mai mare sumă din țară după județul Vâlcea care a primit 39 de milioane de lei.

Pe al treilea loc se află județul Hunedoara cu 18,49 milioane de lei în timp ce județul Bacău obține 12,19 milioane de lei, Botoșani 4 milioane de lei, Neamț 11,03 milioane de lei sau Vaslui-3,37 milioane de lei.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de urgență și de către Instituțiile Prefectului din județele afectate, precizează Guvernul.(N.B.)


Intră acum și în grupul de