Cele mai mari daune medii sunt plătite în județul Suceava. Dauna medie pe RCA în Suceava este cu două treimi mai mare decât media națională


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava este pe primul loc în țară în topul judeţelor în care companiile de asigurări plătesc cele mai mari daune medii în contul poliţelor auto obligatorii (RCA), a informat Ziarul financiar,  zf.ro

polita RCA

Potrivit sursei citate, suma medie plătită în județul Suceava este de 9.401 de lei, conform unei analize a compania de consultanţă Milliman la cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Analiza arată că dauna medie pe RCA în judeţul Suceava este cu două treimi mai mare decât media naţională care ajunge la 5.745 de lei. După Suceava, în topul judeţelor cu cele mai mari valori medii ale despăgubirii se clasează Sălaj cu 9.192 lei şi Călăraşi cu 8.127 de lei.

Conform analizei citate de Ziarul financiar, regiunea Moldova este însă de departe cea mai costisitoare pentru asigurătorii locali, în condiţiile în care alături de Suceava încă patru judeţe – Botoşani, Bacău, Galaţi şi Neamţ –  sunt prezente în topul judeţelor cu cele mai mari valori ale daunei medii plătite de asigurători pe segmentul RCA.

 

Pe de altă parte, judeţele în care asigurătorii înregistrează cele mai mici valori ale daunei medii, sub 5.000 de lei, se află Sibiu, Argeş, Cluj. În ceea ce priveşte frecvenţa daunelor, un alt indicator important pentru companiile de asigurări care intră în structura calculului poliţei RCA, analiza a evidențiat că şoferii din Bucureşti produc cel mai dese pagube.

Astfel, frecvenţa daunelor în București este de 6,8%, faţă de o medie de sub 5% din țară, fiind urmat de  Constanţa cu 6,4% şi Iaşi 6,27%.(N.B.)


Intră acum și în grupul de