Flutur: Înainte de a discuta despre viitoare alianțe, PNL trebuie să finalizeze fuziunea


Intră acum și în grupul de

Rezultatele din alegerile locale nu au fost foarte bune în județele unde fuziunea PNL-PDL nu s-a încheiat, a apreciat, miercuri, prim vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, care consideră că înainte de a discuta despre viitoare alianțe, PNL trebuie să finalizeze fuziunea.

Într-o conferință de presă, liderul PNL Suceava a arătat că PNL din ultimii ani s-a născut dintr-o fuziune a două partide, PD și PNL.

„Eu cred că mai întâi noi trebuie să facem fuziunea până la capăt. Dacă ne uităm la alegerile locale, și analizăm, vom vedea că unde fuziunea nu a avut loc până la capăt nu au fost nici rezultate foarte bune”, a spus Flutur .

El a subliniat că, pe ansamblu, diferența dintre PSD și PNL este de doar cinci procente, care nu este greu de surmontat.

„Cinci procente între noi și PSD nu e o Apocalipsă”, a spus liderul PNL care consideră că trebuie privită partea plină a paharului și nu doar ceea ce s-a transmis de la București unde, din cauza bâlbelor, liberalii au plătit.

Gheorghe Flutur 2016

El a arătat că PSD a intrat în alegerile locale cu peste 2000 de primari în funcție, iar PNL cu mai puțin de o mie și că diferența este mică între cele două mari formațiuni politice.

„Această diferență se poate surmonta. De aceea trebuie făcută fuziunea până la capăt”, a spus Flutur.

El a explicat că în actualele condiții nu are rost să vorbim de sprijinul altora, făcând referire la discuțiile privind alianța cu UNPR.

„În primul rând trebuie să-ți faci temele acasă. De aceea e corectă poziția PNL să meargă singur în alegeri”, a spus prim vicepreședintele liberal.

El a explicat că pentru discuțiile cu UNPR, pentru a exista o bază și un fundament, a fost întinsă o mână în unele zone din țară pentru înțelegeri privind realizarea unor majorități.

„Din păcate nu a funcționat. Poate că era un test și ăsta, dacă se vrea cu adevărat ceva”, a spus Flutur.

El a adăugat că nu este însă sănătos să se pornească o discuție cu un partid dacă organizațiile din teritoriu nu o susțin.

„Dacă se pornește invers, să vrei un protocol doar că la parlamentare se dorește ceva, nu e sănătos. Furnicile care muncesc într-o campanie sunt organizațiile teritoriale. Dacă acolo nu se găsește înțelegere cum poți să vorbești numai de cei de la vârf și ceilalți să facă doar campanie”, s-a întrebat Gheorghe Flutur. (N.B.)


Intră acum și în grupul de