Gheorghe Flutur s-a înțeles cu președintele CJ Botoșani. Cele două Consilii județene vor încheia un acord de colaborare pentru realizarea în comun de proiecte europene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convenit, marți, la Botoșani, cu președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți, ca cele două județe să se asocieze în vederea promovării, în comun, de proiecte cu finanțare europeană în vederea creării de noi locuri de muncă.Gheorghe Flutur (3)

La întâlnirea care a fost organizată la inițiativa lui, Gheorghe Flutur, a participat președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți, primarii municipiilor reședință de județ, Ion Lungu și Cătălin Flutur, dar și reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Nord Est.

Discuțiile au vizat colaborarea între cele două județe în vederea accesării de fonduri UE pentru dezvoltarea zonei de nord a Moldovei în special în ceea ce privește crearea de locuri de muncă într-o zonă cu șomaj ridicat, a declarat Flutur.

El a menționat că în cadrul întâlnirii s-a stabilit formarea unui grup de acțiune format din specialiști care să identifice finanțări europene atât din programele operaționale cât și din Fondul de investiții strategice pentru dezvoltare al UE, gestionat direct de Comisia Europeană.

Potrivit lui Flutur, cele două Consilii județene urmează să semneze un acord de colaborare, iar apoi să promoveze împreună proiecte-pilot, în parteneriat cu ADRNE.

„Vom intra în cel mai scurt timp cu proiecte de hotărâre în Consiliile județene pentru realizarea acestui parteneriat”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că,  pentru început, se are în vedere promovara unor proiecte ce vizează investiții în industria alimentară și procesarea produselor agricole, dar și în industria textilă.

Flutur a mai declarat că, în paralel, parteneriatul se va axa și pe dezvoltarea de relații transfrontaliere, urmând ca județul Suceava împreună cu zona Cernăuți din Ucraina, iar județul Botoșani cu partea de nord a Republicii Moldova să coopereze împreună.

Mai mult, în cadrul întâlnirii s-a convenit ca județele Suceava și Botoșani să coopereze și în ceea ce privește dezvoltarea Aeroportului Suceava care deserveșete ambele județe, în vederea creșterii traficului de persoane, a numărului de destinații, dar și în ceea ce privește componenta cargo.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de