Proiectul skywalk de pe Piatra Șoimului va fi finanțat și pus în aplicare, anunță Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că în ședința Consiliului Județean de săptămâna viitoare va fi alocată suma de 220.000 de lei pentru a se finanța proiectul realizării unui skywalk în Masivul Rarău, la Piatra Șoimului.

4 Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk

El a spus că la rectificarea bugetară vor fi alocate fonduri pentru această investiție.

„Investiția este de 400.000 de lei și noi trebuie să mai alocăm 220.000 de lei ca să putem începe procedurile de achiziție să dăm drumul la acea investiție, sus pe Rarău, atractivă pentru turiști”, a spus Flutur.

Proiectul acestui skywalk a fost lansat anul trecut de fosta conducere a CJ Suceava în proiectul „Unseen Bucovina” care include mai multe obiective interesante, dar mai puțin vizitate de turiști.

Astfel, CJ Suceava va realiza un nou punct de belvedere pe stânca Piatra Şoimului din Masivul Rarău, care va avea podeaua transparentă pentru a se putea vedea întreaga privelişte din prăpastie.var 2  Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk 2 var scurta

Din acel punct, ce permite o panoramă de 270 de grade, se văd Ceahlăul, Giumalăul şi Valea Bistriţei.

Pe stânca Piatra Şoimului se poate ajunge în zece minute de mers pe jos prin pădure de la pajiştea alpină din masiv.(N.B.)


Intră acum și în grupul de