40 de copii învață japoneza la Palatul Copiilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

„Cercul de cultură și civilizație japoneză” care funcționează în cadrul Palatului Copiilor din Suceava se bucură de o popularitate deosebită, fiind frecventat de aproximativ 40 de copii cu vârste diferite, organizați pe două grupe de lucru.

copii
Sursa foto – timisoreni.ro

„În prezent, există o grupă de începători, unde vin copii cu vârste cuprinse între 6-8 ani, respectiv 10-12 ani. Această grupă este destinată elevilor care nu au cunoștințe de limbă și cultură japoneză. Mai există o grupă de începători+, formată din copii care au mai studiat anterior limba japoneză, în cadrul cercului de cultură și civilizație japoneză de la Palatul Copiilor Suceava”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Carolina Vieriu, coordonatoarea acestui cerc.

Ea a precizat că „Cercul de cultură și civilizație japoneză” există în grila Palatului, încă de acum doi ani, dar că în acest an școlar lucrurile au luat amploare, în sensul că au existat mai multe solicitări, pentru mai multe grupe de vârstă.

Potrivit Carolinei Vieriu, predarea se face în funcție de vârsta cursanților.

”Predarea se face diferențiat și individualizat, în funcție de categoria de vârstă, cu accent pe însușirea unor norme culturale, familiarizarea cu sistemele de scriere, învățarea unor cântece, poezii, vizionarea unor filme de animație japoneze, antrenarea copiilor în jocuri și activități interactive”, a explicat coordonatoarea Cercului de cultură și civilizație japoneză.

palatul copiilor suceava

Ea a mai menționat că elevii care vin la acest cerc sunt foarte curioși, receptivi și dornici să învețe lucruri noi. (Anamaria Străchinescu)


Intră acum și în grupul de