Studenții Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava au fost informați cum să prevină furturile din cămine, tâlhăriile, consumul de alcool şi droguri

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Biroului Universitar din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au desfăşurat, miercuri, o amplă acţiune de informare a tinerilor veniţi în incinta căminelor studenţeşti din campusul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava pentru formalităţile de cazare.

universitate-studenti-politisti-prevenire-5

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției Județene Suceava, peste 400 de studenţi au primit materiale de informare pe linia prevenirii furturilor din camerele de cămin, furturilor din buzunare, tâlhăriilor, consumului de alcool şi droguri.

De asemenea, personalul campusului a fost instruit cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea victimizării studenţilor.

Poliţiştii le reamintesc studenţilor:

  • Nu lăsaţi geamurile, portierele şi portbagajul autoturismului deschise, chiar dacă îl părăsiţi pentru scurt timp şi aveți bunuri la vedere în interiorul mașinilor (borsete, laptop, acte, genţi etc.).
  • Pentru ca drumul cu trenul spre localitatea în care alegeţi să urmaţi studiile să fie lipsit de probleme, aveţi grijă de bagaje şi în relaţiile cu necunoscuţii!
  • Nu înstrăinaţi cheia camerei, dând posibilitatea unor persoane rău intenţionate să confecţioneze o copie după aceasta.
  • Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător şi nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii.