Peste 200 de elevi, între care şi adulţi, s-au înscris în acest an şcolar pentru a-şi continua studiile în cadrul Programului “A doua şansă”

Peste 200 de elevi suceveni, între care şi adulţi, s-au înscris în anul şcolar 2016-2017 pentru a-şi continua studiile în învăţământul primar şi învăţământul secundar inferior în cadrul Programului “A doua şansă”, derulat prin ISJ Suceava.

http://www.edtehno.info/
http://www.edtehno.info/

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că un număr de 209 elevi s-au înscris în anul şcolar 2016-2017 pentru a-şi continua studiile, 82 dintre aceştia s-au înscris în învăţământul primar şi învaţă în 5 grupe, iar 127 s-au înscris în învăţământul secundar inferior(gimnaziu şi clasele IX-X) şi sunt repartizaţi în şase grupe.

Anuţei a spus că în anul şcolar 2015-2016 erau înscrişi 242 de elevi în cadrul aceluiaşi program, din care 92 de elevi în învăţământul primar şi au fost repartizaţi în cinci grupe, iar 150 în învăţământul secundar inferior, repartizaţi în nouă grupe.

Programul “A doua şansă” oferă posibilitatea continuării şi finalizării studiilor obligatorii şi se adresează persoanelor care au depăşit vârsta legală pentru a studia în învăţământul de masă.

Potrivit Metodologiei de organizare a procesului de învăţământ în cadrul Programului „A doua şansă”, acest program are ca scop sprijinirea copiilor, tinerilor şi adulţilor pentru recuperarea învăţământului primar, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat acest nivel de studii şi care au depăşit cu cel puţin patru ani vârsta de şcolarizare corespunzătoare învăţământului primar.

Pentru învăţământul gimnazial, programul oferă posibilitatea persoanelor cu vârste de peste 14 ani care, din motive sociale, nu au finalizat învăţământul gimnazial, să-şi poată completa şi finaliza educaţia de bază din cadrul învăţământului obligatoriu , precum şi pregătirea în vederea obţinerii unei calificări profesionale de nivel I, într-un anumit domeniu.

(Liliana Bujdei)