DSP Suceava cere medicilor de familie să facă programări pentru vaccinarea bebelușilor. Vaccinul hexavalent ar urma să fie livrat de săptămâna viitoare


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunţat medicii de familie din judeţ să realizeze programările la vaccinare pentru imunizarea copiilor, atât a celor restanţieri cât şi a celor care intră în vaccinarea curentă, după ce Ministerul Sănătăţii a informat că s-a încheiat un nou contract pentru furnizarea a 255 000 de doze de vaccin hexavalent.

vaccin-hexavalent

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, că Ministerul Sănătăţii a informat DSP Suceava că s-a încheiat un nou contract de furnizarea a 255 000 de doze de vaccin hexavalent la nivel naţional şi se estimează că prima tranşă de 115 000 de doze va fi livrată la sediul Unifarm începând cu data de 7 octombrie 2016.

Zorescu a spus că DSP Suceava a anunţat medicii de familie din judeţul Suceava să realizeze programări la vaccinare a restanţierilor şi a celor care intră la vaccinarea curentă.

Ea a precizat că, lunar, necesarul de doze de vaccin hexavalent este de aproximativ 4000 de doze pentru imunizarea copiilor din cele trei grupe de vârste.

Reamintim că vaccinul hexavalent se administrează copiilor din grupele de vârstă 2-4-11 luni pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), a hepatitei acute de tip B, poliomielitei, dar şi a unor infecţii invazive şi face parte din programul naţional de imunizări.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de