Inspectorii sanitari veterinari suceveni au aplicat în septembrie 32 de amenzi în valoare totală de peste 30 000 de lei


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari veterinari din cadrul Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentului au aplicat, în luna septembrie, opt amenzi în valoare totală de 10 600 de lei şi 18 avertismente.

DSVSA Suceava (4)

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat că inspectorii sanitari veterinari au efectuat 208 controale având ca tematică supravegherea sanitară veterinară în urma cărora au aplicat şapte amenzi în valoare de 5600 de lei şi 18 avertismente, după ce au constatat abateri de la normele de igienă, depozitări incorecte, lipsa trasabilităţii produselor.

Semeniuc a mai spus că în cazul unui abator s-a aplicat o amendă în valoare de 5000 de lei întrucât la data controlului a fost depistată o carcasă neştemapilată.

El a precizat că alte 50 de acţiuni de control au fost efectuate în luna septembrie de către inspectorii sanitari veterinari ai Serviciului Antifraudă din cadrul instituţiei fiind aplicate 24 de amenzi în valoare de 24360 de lei.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a arătat că aceste controale au fost în târguri, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de comercializare şi la un abator, iar printre abaterile constatate se numără lipsa crotaliilor la unele animale din târguri, condiţii de igienă precare, lipsa unor documente, etc. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de