Sute de oameni stau la rând la APM Suceava, în prima zi de depunere a dosarelor pentru ”Casa Verde”


Intră acum și în grupul de

Aproximativ două sute de persoane s-au adunat luni dimineață în fața sediului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Suceava pentru a depune dosarele de finanțare în cadrul programului ”Casa Verde”.

APM Suceava

Potrivit directorului APM Suceava, Vasile Oșean, solicitanții subvenției pentru achiziționarea unor sisteme ecologice de încălzire a locuințelor au fost înscriși pe o listă și vor fi primiți în ordinea de pe această listă, situație pe care a comunicat-o și celor circa două sute de solicitanți veniți încă de luni dimineața pentru a depune dosarele.

El a menționat că pe listă sunt înscriși 345 de solicitanți și și-a exprimat speranța ca cel puțin 200 să fie cereri eligibile, iar dosarele să fie completate corect.

Directorul APM Suceava a menționat că a solicitat prezența jandarmilor pentru menținerea ordinii și a subliniat că reprezentanții instituției vor prelua dosarele în ordinea stabilită.

Oșean a mai spus că se vor putea procesa, zilnic, circa 40-50 de dosare care sunt apoi introduse în sistemul electronic.

În județul Suceava circa 300 de solicitanți vor putea beneficia de fonduri prin programul „Casa Verde”, iar echipamentele finanţate pentru populaţie sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuatumul finanţării nerambursabile fiind de până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, de până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate, de până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Dosarele de finanţare vor putea fi depuse la sediul APM în perioada 10 – 24 octombrie 2016. (N.B.)


Intră acum și în grupul de