Încă un sucevean cercetat penal după ce a încălcat ordinul de restricție și și-a urmărit și jignit soția


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni atrag atenția că nerespectarea ordinelor de protecție emise de instanțe se sancționează, iar persoanele respective riscă să fie inculpați penal.

violenta

Astfel, după ce joi,  un bărbat din comuna Moara a fost reținut pentru 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, pentru încălcarea unui ordin de protecţie, în cursul zilei de sâmbătă poliţiştii au întocmit un alt dosar penal unui bărbat din oraşul Vicovu de Sus care, de asemenea, a încălcat un ordin de protecţie.

Astfel, sâmbătă seara, la ora 20:37, Poliţia Oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un bărbat de 35 de ani, localnic, ar fi  urmărit-o şi jignit-o pe soţia sa de 31 de ani, din aceeași localitate şi nu a respectat  obligaţiile impuse prin ordinul de protecţie dispus prin sentinţa civilă din data de 25.07.2016 a Judecătoriei Rădăuţi.

Din verificări a rezultat că femeia nu a fost lovită de soţul ei, însă a fost urmărită cu un autoturism de către acesta de la domiciliu până în centrul oraşului Vicovu de Sus. În momentul în care a oprit autoturismul şi intenţiona să coboare, soțul ei a oprit lângă ea şi i-a adresat cuvinte  şi expresii jignitoare.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „nerespectarea hotărârii judecătorești” și „violenţă în familie”.

Poliția Suceava arată că în tot județul au loc întâlniri cu cetăţenii, iar poliţiştii de proximitate şi poliţiştii de prevenire merg în familiile în care au fost înregistrate fapte de violenţă pentru a vorbi cu victimele şi a gestiona evoluţia ulterioară a situuţiilor conflictuale.

Un aspect important al întâlnirilor îl promovarea ordinului de protecţie – un instrument legislativ extrem de util în vederea prevenirii recidevei faptelor cu violenţă.

Trebuie precizat că şi datorită mediatizării intense şi acţiunilor de informare derulate de poliţişti împreună cu partenerii mass-media, în primele 6 luni ale anului 2016 au fost solicitate 17 asemenea ordine de protecţie, faţă de doar 11 în întreg anul precedent.(N.B.)


Intră acum și în grupul de