Sindicaliştii suceveni din Sănătate vor continua acţiunile de protest, miercuri, cu o grevă de avertisment de două ore

Preşedintele Uniunii Sindicale Judeţene Sanitas Suceava, Romică Balan, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că membrii de sindicat din judeţul Suceava vor participa, miercuri, la o grevă de avertisment de două ore, fiind asigurată însă o treime din activitate şi rezolvarea urgenţelor medico-chirurgicale.

romica-balan

Greva de avertisment de miercuri se înscrie în calendarul stabilit de Federaţia SANITAS din România, acţiunea de protest din sănătăte urmând să aibă loc în intervalul orar 08.00 – 10.00.

“Membrii sindicatelor SANITAS din judeţul Suceava şi-au exprimat hotărârea de participa la proteste adunând peste 1600 de semnături în perioada 15 septembrie – 10 octombrie a.c. Alături de aceştia au semnat în listele de grevă şi nemembrii de sindicat din toate categoriile profesionale din sănătate. Federaţia SANITAS a primit mesaje de susţinere şi de la asociaţii de pacienţi (COPAC – Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România), organizaţii profesionale ale medicilor şi asistenţilor medicali, precum şi alte sindicate din sectorul sanitar. Protestul se va desfăşura la nivel naţional, în toate unităţile sanitare, medico-sociale şi de asistenţă socială unde sunt constituite sindicate SANITAS”, precizează liderul USJ Sanitas Suceava.

El a spus că pe parcursul celor două ore de grevă, va fi asigurată o treime din activitatea obişnuită, precum şi toate urgenţele medico-chirurgicale.

“Informăm populaţia că toţi pacienţii internaţi vor beneficia de tratament şi de îngrijire medicală, că nu vom aduce prejudicii sănătăţii acestora prin protestul nostru. În acelaşi timp însă îi rugăm pe cei care se adresează unităţilor sanitare pentru afecţiuni cronice, fără risc imediat, să înţeleagă că SANITAS nu a dorit să se ajungă la aceste proteste, că ele sunt consecinţa deteriorării dramatice a condiţiei lucrătorilor din sistemul sanitar românesc. Ştim că nu doar nouă, celor din sistem, ne este greu, ci şi pacienţilor, puşi, deseori, în situaţia de a nu avea acces la servicii de sănătate de cea mai bună calitate. Ne exprimăm speranţa că nu vom fi împiedicaţi în exercitarea dreptului nostru la proteste, că vom fi corect înţeleşi şi de către pacienţi şi de către cei care nu susţin sau nu simpatizează cu sindicatele Sanitas”, a subliniat Balan.

Liderul USJ Sanitas Suceava a mai spus că în cazul în care revendicările SANITAS nu îşi vor găsi rezolvare, în data de 31 octombrie va fi declanşată greva generală, pe perioadă nelimitată.

Reamintim că, în cursul zilei de 12 octombrie 2016, sindicaliştii suceveni au purtat banderole albe pe tot parcursul desfăşurării activităţii, fiind susţinuţi în acest demers şi de alte categorii de personal.

(Liliana Bujdei)

loading...