Peste 2000 de sindicaliştii suceveni ai Sanitas vor intra, luni, în grevă generală


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Uniunii Sindicale Judeţene Sanitas, Romică Balan, a anunţat, vineri, că sindicaliştii suceveni care lucrează în unităţile sanitare din judeţ vor intra, luni, în grevă generală, raliindu-se acţiunilor de protest ce vor avea loc în ţară.

greva-1

Balan a precizat într-un comunicat de presă că în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România, desfăşurată, miercuri, s-au analizat impactul şi rezultatelor acţiunilor sindicale revendicative din ultima lună constatându-se o creştere a gradului de nemulţumire în rândul salariaţilor din sănătate în urma a aplicării OUG 20/2016 şi OUG 43/2016, cu atât mai mult cu cât atitudinea guvernanţilor a fost “de indiferenţă şi de lipsă totală de deschidere la dialog”.

El a spus că în aceste condiţii s-a decis continuarea protestelor conform calendarului stabilit de Federaţia Sanitas din România în luna septembrie 2016, prin declanşarea grevei generale.

Balan a arătat că la această acţiune vor participa şi cei peste 2000 de membri ai Sanitas din spitalele sucevene.

“Precizăm clar că vor fi respectate prevederile legale referitoare la acţiunile de grevă şi că va fi asigurată o treime din activitatea obişnuită şi toate urgenţele medico-chirurgicale. Pacienţii internaţi vor beneficia de tratament şi îngrijire medicală completă şi nu vor avea de suferit sub nici o formă. Pacienţilor cu boli cronice, fără risc vital, le cerem scuze anticipat pentru că, fără a avea vreo vină, vor fi afectaţi de acţiunile noastre şi le solicităm să dovedească răbdare şi înţelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. În acelaşi timp, facem apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităţilor şi nedreptăţilor generate de cele două ordonanţe de urgenţă, respectiv OUG 20/2016 şi OUG 43/2016 în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat”, a mai spus Balan.

Liderul USJ Sanitas Suceava a declarat pentru NewsBucovina că la greva generală nu va participa personalul din centrele medico-sociale.

Reamintim că acţiunile de protest ale Sanitas au început în data de 12 octombrie cu o grevă japoneză, urmată în data 19 octombrie de o grevă de avertisment de două ore.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de