Federaţia Sanitas din România a anunţat, marţi, suspendarea temporară a acţiunilor de protest aflate în desfăşurare


Intră acum și în grupul de

Federaţiia Sanitas din România precizează că se suspendă temporar acţiunile de proteste aflate în desfăşurare, această decizie fiind luată după ce au fost adoptate amendamentele la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 20/2016.în şedinţele comune ale Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială şi ale Comisiei de Buget,  Finanţe, Bănci  din Camera Deputaţilor.

Într-un comunicat de presă al Federaţiei Sanitas se arată că “ ţinând cont de declanşarea codului roşu de intervenţie în caz de cutremur declarat marţi dimineaţă, care presupune implicarea tuturor unit[‚ilor medico/sanitare din ţară, având ân vedere faptul că unităţile sanitare publice de stat suferă şi aşa de o lipsă acută de personal care afectează în primul rând viteza de reacţie şi promptitutdinea cu care pacienţii noştri pot fi trataţi, luând în considerare angajamentul ferm al majorităţii deputaţilor de a vota amendamentele la O.U.G nr.20/2016 propuse de organizaţia noastră în următoarea şedinţă de plen, Federaţia Sanitas din România suspendă temporar acţiunile de protest aflate în desfăşurare”.

Reamintim că sindicaliştii SANITAS din cele opt spitale sucevene s-au aflat, luni, în grevă, fiind asigurate urgenţele medico-chirurgicale şi o treime din activitate.

greva-sanitas-suceava-4

Potrivit unei decizii luate, luni seara, de comitetul de grevă judeţean în urma consultărilor cu liderii din unităţile sanitare, protestul a continuat, marţi, doar prin purtarea de banderole şi cu reducerea activităţii în sectorul administrativ şi în secţiile cu pacienţi preponderent cronici, dar fără părăsirea secţiilor şi fără organizarea pichetelor de grevă.

(Liliana Bujdei).

.


Intră acum și în grupul de