Ședință extraordinară a Consiliului Local Suceava pentru plata în avans a combustibilului necesar pentru producerea agentului termic


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să se întrunească, vineri, în ședință extraordinară, pentru a vota un proiect de hotărâre prin care să se decidă plata în avans a combustibilului necesar pentru producerea agentului termic.

Lucian Harsovschi

 

Viceprimarul Lucian Harșovschi a convocat, marți, pentru vineri ședința extraordinată în care urmează să se decidă dacă se vor aloca 5 milioane de lei pentru Bionenergy în vederea asigurării stocurilor de carburant pentru producerea agentului termic.

Acest proiect de hotărâre a fost inclus și pe ordinea de zi a ședinței din 27 octombrie, dar nu a întrunit majoritatea de voturi pentru a fi adoptat.

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a explicat că proiectul de hotărâre din 27 octombrie a fost făcut „pe genunchi”, prezentat pe ordinea de zi suplimentară și adus în sală în timpul şedinţei, fără nici o anexă justificativă, arătând că primarul Ion Lungu a vrut să plătească în avans subvenţia pentru căldura aferentă lunilor octombrie-decembrie 2016, estimată de Thermonet la peste 5.000.000 lei şi neconfirmată, neasumată de către specialiştii din Departamentele de Specialitate din Primăria Sucevei.

Cușnir a spus că, potrivit legii, Consiliul Local nu are ca atribuții ordonanţarea plăţilor, iar plăţile sunt exclusiv în atribuţiile ordonatorului de credite adică în atribuţiile primarului Ion Lungu.

„Consiliul Local a aprobat cuantumul subvenţiilor, Ion Lungu trebuind să ducă la îndeplinire această hotărâre, efectuând plăţile. Daca Ion Lungu nu efectueaza plățile și sucevenii vor rămâne fără căldură va fi exclusiv din cauza lui Ion Lungu”, arăta Cușnir.

El a mai arătat că producătorul de energie termică sau distribuitorul energiei pot apela la un credit bancar de producţie urmând că Primăria să deconteze ulterior, la termen, subvenţiile.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat însă că legislația permite plata în avans a subvenției și că este necesar ca pentru aceasta Consiliul Local să-și prezinte acceptul prin adoptarea unei hotărâri în acest sens.


Intră acum și în grupul de