Aproximativ 6200 de doze de vaccin Hexavalent şi 2000 de doze de vaccin BCG au fost repartizate DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 6200 de doze de vaccin hexavalent şi 2000 de doze de vaccin BCG au fost livrate DSP Suceava, acestea urmând să fie distribuite medicilor de familie şi maternităţilor din judeţul Suceava pentru vaccinările curente, precum şi pentru recuperarea restanţierilor înregistraţi.

Directorul executiv al DSP Suceava, inginer Andrei Ianovici a precizat, joi, într-un  comunicat de presă că cele 2000 de doze de vaccin BCG destinate  imunizării nou-născuţilor împotriva tuberculozei în primele 2-7 zile de la naştere vor fi repartizate maternităţilor, dar şi medicilor de familie.

andrei-ianovici-9

“Copiii născuți în ultimile două săptămâni și care au fost externați nevaccinați, vor fi recuperați prin administrarea acestui vaccin până la sfârșitul lunii. Medicii de familie au fost informați în acest sens și vor putea consilia familiile în cadrul punctelor de vaccinare organizate în principalele orașe din județ” se precizează în comunicatul de presă.

Totodată, DSP Suceava a primit  6200 de doze de vaccin Hexavalent, care completează necesarul până la sfârșitul anului, atât pentru vaccinarea curentă, cât și pentru recuperarea restanțierilor înregistrați.

Alte 1000 de doze de vaccin antigripal au fost livrate DSP Suceava şi vor fi distribuite spitalelor din judeţul Suceava pentru vaccinarea cu prioritate a personalului medico-sanitar din secțiile cu risc, respectiv: Maternitate, Secția de Chirurgie, Pediatrie, ATI, Secția de Boli Infecțioase. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de