Un focar de scarlatină ce însumează şapte cazuri a fost declarat la o şcoală din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că focarul de scarlatină a fost declarat la Şcoala nr.4 din Suceava şi însumează şapte cazuri.

catalina-zorescu-3

Zorescu a spus că pacienţii au forme uşoare ale bolii, ultimele două cazuri fiind înregistrate în cursul zilei de joi.

Ea a precizat că în unitatea şcolară se iau măsuri pentru prevenirea apariţiei altor îmbolnăviri, iar în cursul zilei de vineri DSP Suceava va organiza o instruire cu medicii şcolari din municipiul Suceava privind actualizarea metodologiei de supraveghere a scarlatinei şi efectuarea triajului în colectivităţile şcolare.

Medicul epidemiolog sucevean a spus că declararea oficială a unui focar se face în situaţia în care apar cel puţin trei cazuri de scarlatină într-o colectivitate, raportate la distanţă de maximum 10 zile unul faţă de celălalt şi cu legatură epidemiologică între aceste cazuri.

Zorescu a subliniat că scarlatina este o boală infecţioasă bacteriană, care necesită izolare şi supraveghere clinică arătând că în lipsa unui tratament pot apărea complicaţii.

Ea a menţionat că boala apare, de regulă, la copiii de vârstă şcolară, în sezonul toamnă-iarnă, la constituirea colectivităţilor.

Directorul adjunct al DSP Suceava a mai spus că, până în cursul zilei de joi, la DSP Suceava au fost recoltate exudate faringiene de la 40 de elevi ai şcolii, iar restul solicitărilor vor fi rezolvate vineri şi la începutul săptămânii viitoare.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de