Poliția Suceava: 39 de cerșetori, din care doi minori, identificați în week-end și atenționați să renunțe la cerșit. Sucevenii care le dădeau bani sfătuiți să nu o mai facă

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, au acționat, în week-end, pe raza municipiului, în zona bisericilor, supermarketurilor, piețelor și a altor locuri aglomerate în vederea prevenirii și combaterii faptelor de cerșetorie, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică în aceste zone și a prevenirii și combaterii altor fapte antisociale.

La acțiune, la care au participat 18 agenți de poliție, cu șapte autoturisme din dotarea unității, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale  în valoare totală de 3.400 lei.

Polițiștii au legitimat peste 50 de persoane care nu îşi justificau prezenţa în anumite medii sau locuri, șapte dintre acestea fiind atenţionate cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială.

Totodată,  au fost identificate 39 de persoane care cerşeau, toate aceste persoane fiind introduse în bazele de date ale poliţiei şi atenţionate cu privire la riscurile la care se expun şi, totodată, cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de nerespectarea legii.

cersetorie-1

De asemenea, persoanele care au fost surprinse oferind bani cerşetorilor au fost consiliate, arătându-se că în acest mod nu se stimulează decât un flagel social iar gestul respectiv nu are o finalitate în ceea ce priveşte evoluţia unei comunităţi sigure şi civilizate.

În cadrul acţiunii au fost identificaţi şi doi minori care apelau la mila cetăţenilor, în ambele cauze fiind sesizate instituţiile specializate.

Poliţiştii fac încă o dată apel către cetăţeni să nu încurajeze cerşetoria oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, getul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor.

cersetorie-2

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat, luni, că fenomenul cerșetoriei, în special cel din intersecții, ar trebui eradicat, arătând că cerșetorii se expun unor riscuri stând în drumul autovehiculelor, mai ales că în unele intersecții se află mame cu copii în brațe. (N.B.)