Singurul proiect de modernizare de drumuri depus la ADR Nord Est pentru finanțare pe POR 2014-2020 este drumul intraregional Suceava-Iași


Intră acum și în grupul de

Proiectul de modernizare a drumului intraregional Suceava-Iași inițiat de consiliile județene din cele două județe a fost depus, miercuri, pentru evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, fiind primul și singurul proiect de modernizare de drum pe POR 2014-2020, pe axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, prioritatea 6.1  Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.cdr-7-iulie

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat joi că proiectul pentru modernizarea drumului de la Dărmănești la Iași, prin Dolhasca, a fost primul și singurul depus spre finanțare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

El a precizat că proiectul a fost depus în termen de Consiliile Județene Suceava și Iași, în parteneriat, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 75 de milioane de euro. Flutur a amintit că proiectul Regiunea Nord–Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri -75,73 km pe raza județului Suceava și 92,19 pe raza județului Iași. El a spus că pe teritoriul județului Suceava drumul traversează 11 orașe și comune, de la Dărmănești, și până la Dolhasca.

„Eu socotesc că avem șansele cele mai mari pentru a primi finanțarea, având în vedere că ne-am încadrat în suma de 75 milioane de euro. Proiectul deservește 11 localități din județul Suceava și presupune modernizarea întregului traseu, de la Dărmănești până la Dolhasca. De precizat că vor fi modernizate și tronsoanele de drumuri județene care traversează orașele, cum ar și Liteni și Dolhasca. A fost singurul proiect depus și a fost un efort uriaș făcut de echipa noastră. Mai mult, toată această muncă a fost un test pentru a arăta că Suceava poate să devină din nou prima în proiecte europene, test pe care l-am trecut. Și vreau să le mulțumesc colegilor de la Drumuri Județene, dar și echipei tehnice din Consiliul Județean”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că întreaga muncă pentru depunerea acestui proiect a fost „o încălzire” pentru viitoarele proiecte pe care le va depune Consiliul Județean Suceava. „Concluzia că s-a muncit foarte mult la acest proiect o poate trage orice om care a trecut în nopțile trecute prin fața Palatului Administrativ și a văzut lumină la birouri și la unu noaptea. Și s-a văzut că se lucrează și că se poate dacă vrei proiecte și bani europeni”, a subliniat Gheorghe Flutur.screenshot

El a adăugat că acest drum se va moderniza pe patru tronsoane, iar pe o lungime de 10 kilometri se va asfalta întrucât acum pietruit.

Proiectul de modernizare a acestui drum se adresează pentru peste 75.000 de locuitori din zonele pe care le traversează.

Proiectul este promovat în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și cu consiliile locale din localitățile străbătute. În proiect sunt incluse drumurile județene de la limita cu județul Iași – Dolhasca, Suceava – Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca, Suceava-Frumoasa-Liteni și Liteni-Stroiești-Costâna-Dărmănești. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă județului Suceava este de 151,130 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de