Șoferi de autobuz suceveni sancționați pentru că vorbeau la telefon și au pus astfel în pericol zeci de pasageri


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a efectuat verificări privind transportul public de persoane și a sancționat șoferii care vorbeau la telefon punând în pericol zeci de pasageri, șoferi care au preluat mai mulți pasageri decât capacitatea autovehiculelor sau care aveau expirată verificarea tehnică periodică.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cursul zilei de joi, Serviciul Rutier Suceava, s-a desfășurat o acțiune privind verificarea legalităţii transportului public de persoane, urmărindu-se respectarea de către operatorii economici a legislaţiei specifice acestui domeniu în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră şi reducerii numărului evenimentelor rutiere cu implicarea vehiculelor destinate transportului de persoane.

În cadrul acţiunii au fost verificate 34 de vehicule destinate transportului public de persoane şi au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de cca. 3000 lei.

Astfel, au fost identificate în trafic vehicule care efectuau transport de persoane si care aveau expirată verificarea tehnică periodică, punând în pericol siguranţa pasagerilor. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru că şoferii utilizau telefonul mobil în timp ce circulau, transportând zeci de pasageri sau pentru că vehiculele nu erau echipate cu dotările prevăzute de lege în cazul transportatorilor publici.

Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 44 ani a fost identificat efectuând o cursă de transport persoane, având în vehicul cu două persoane în plus faţă de numărul autorizat. De asemenea, inspecţia tehnică periodică a vehiculului era expirată.

Un alt bărbat, de 45 de ani angajat al unei firme de transport a fost sancţionat pentru că a oprit şi preluat persoane în număr suplimentar, între staţiile pentru care avea licenţă de transport.


Intră acum și în grupul de