Un grup de israelieni ce participă la „Marșul vieții”, de comemorare a Holocaustului, va vizita și mai multe localități sucevene


Intră acum și în grupul de

Un grup de israelieni care participă în acest an la acțiunea „Marșul vieții” va vizita și mai multe localități sucevene.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că a avut o întâlnire cu rabinul Iosif Wasserman, președintele Fundației pentru promovarea Iudaismului român în Israel pe tema acțiunii „Marșul vieții”.

Acțiunea va avea loc la sfârșitul lunii iunie, când un grup de israelieni va vizita județul Suceava, pe un traseu în care vor fi incluse localitățile Suceava, Siret, Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei .

El a spus că participanții vor putea călători la cimitirele unde sunt mormintele celor din familiile lor.

Totodată, în fiecare localitate vor fi vizitate și o serie obiective turistice.

Delegația din care a făcut parte rabinul Iosif Wasserman a vizitat Muzeul de Istorie din Suceava și Cetatea de Scaun a Sucevei.

Rabinul Iosif Wasserman este iniţiatorul „Marşului vieţii”, menit să rememoreze pogromurile din Dorohoi și Iași și să comemoreze Holocaustul. Prima acțiune a „Marșului vieții” a fost organizată în anul 2005.


Intră acum și în grupul de