Unirea Principatelor Române sărbătorită de Colegiul Tehnic„ Petru Mușat” Suceava


Intră acum și în grupul de

Elevi ai Colegiului Tehnic “Petru Muşat” Suceava, împreună cu artişti ai Ansamblului Artistic“Ciprian Porumbescu” Suceava au susţinut, joi, la Teatrul Municipal “Matei Vişniec”, un spectacol dedicat Unirii Principatelor Române.

Potrivit unui comunicat de presă al Colegiului Tehnic “Petru Muşat” Suceava, manifestarea dedicată Unirii Principatelor Române a fost coordonată de directorul unităţii liceale, profesoara Maria Teodoreanu şi de directorul Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava,  Sorin Filip.

Manifestarea intitulată „Uniți în cuget și-n simțiri” a adus pe scenă elevi ai colegiului  și artiștii renumiți ai ansamblului sucevean, în deschiderea programului, elevii Ioana Otreț și Mihai Balan din clasa a X a C, îndrumați de profesor Liliana Bilan, prezentând publicului “cele mai interesante și marcante evenimente legate de sărbătoarea Unirii, de personalitatea fără precedent a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, unul dintre cei mai iubiți conducători ai acestui neam pentru măsurile legislative luate în favoarea poporului”.

“Momentul de rememorare istorică, atent realizat, a fost prezentat cu acuratețe și seriozitate de către elevi și a fost răsplătit cu vii aplauze. Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava a ales să prezinte publicului „un buchet de cânt și joc din lada sa de zestre”. Soliștii vocali, artiștii instrumentiști și corpul de balet al Ansamblului au încântat audiența cu folclor autentic, din toate zonele țării, marcând artistic Unirea”, se precizează în comunicatul de presă.

Printre artiştii care au evoluat în cadrul acestui spectacol se numără Nicolae Vieru, Rodica Andronic, Georgeta Finiș, Adrian Semeniuc, Ionuț Țanța, Dan Decebal Chitic, Constantin Pascal.

“Suitele de jocuri populare din Bucovina, Vrancea și Muntenia au evidențiat încă o dată talentul, profesionalismul și dăruirea membrilor corpului de balet al Ansamblului. Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Petru Mușat” Suceava s-au bucurat și au apreciat frumusețile folclorului bucovinean oferite de artiștii Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava (dirijor: Adrian Semeniuc, conducerea muzicală: Răzvan Mitoceanu, coregraf: George Palaniuc)”, se menţionează în comunicatul de presă.

Manifestarea dedicată Unirii Principatelor Române s-a încheiat cu „Hora Unirii”.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de