Flutur: Numărul de asistați și de angajați în sistemul de protecție socială din județul Suceava e foarte mare. Preocuparea noastră este să vedem impactul creșterilor salariale funcție de sumele alocate


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că principala preocupare a administrației județene este legată de impactul creșterilor salariale și alocarea bugetară pe care o va primi județul pentru a asigura atât funcționarea instituțiilor, dar și dezvoltarea prin investiții.

El a spus că s-a făcut o simulare în baza legislației de majorare a salariilor din decembrie și februarie, dar că nu este foarte exactă.

„Nu pot să mă pronunț dacă e bine sau e rău pentru că impactul creșterilor salariale nu l-am putut calcula exact până în momentul de față. E bine că este un impact pentru salariați, dar trebuie să fim foarte atenți pentru că numai în sistemul de protecție socială Consiliul Județean Suceava are 2040 de asistați și 1900 de posturi bugetate la plată, iar în cele șase școli speciale, Consiliul Județean Suceava are 825 de salariați la 1800 de copii din școlile speciale”, a spus Flutur.

El a menționat că numărul de asistați și numărul de angajați este mare.

„Vom vedea zilele următoare în funcție de ce sume rămân alocate Sucevei cum ne vom putea încadra”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a mai spus că este important ca activitatea din protecția socială să fie și eficientă

„Preocuparea noastră este să vedem impactul creșterilor salariale funcție de sumele alocate. Ca număr de asistați și ca număr de salariați sunt mulți și va trebui să fim și eficienți. Cheltuielile cu salariile au crescut”, a mai spus Flutur.

Potrivit acestuia, în funcție de alocarea bugetară se vor stabili și prioritățile județului în cursul anului 2017.


Intră acum și în grupul de