Acasă Social Un puști din Rădăuți a furat din două magazine, o mașină, o...

Un puști din Rădăuți a furat din două magazine, o mașină, o sală de jocuri de noroc și a vizat chiar și biserica Mănăstirii Bogdana


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 15 ani din Rădăuți este cercetat sub control judiciar pentru mai multe furturi produse pe raza municipiului Rădăuți, între obiectivele vizate de acesta fiind și biserica Mănăstirii Bogdana.

Astfel, potrivit Parchetului Judecătoriei Rădăiți, în 17 octombrie 2015, în jurul orelor 11.00 – 12.00, aflându-se pe raza municipiului Rădăuţi, în zona parcării adiacentă Hotelului Geralds, tânărul a observat un autoturism marca VW Sharan, parcat în acel loc. A constatat că portierele autovehiculului erau neasigurate, a intrat în habitaclul autovehiculului de unde a sustras o tabletă  Ipod de culoare neagră şi o sacoşă, conţinând două pet-uri cu apă şi două pachete cu cafea şi două cutii cu bomboane. Conform declaraţiei sale, minorul a vândut toate acele bunuri în bazarul Cartin din municipiu unei bărbat cu prenumele “Nelu”, contra sumei de 100 lei. Ulterior, tableta Ipod a fost recuperată şi predată persoanei vătămate.



În 28 martie 2016, aflându-se în centrul municipiului Rădăuţi, copilul, cu ajutorul unei pietre din pavaj, găsită în apropiere, a spart un geam al casei de schimb valutar situată în incinta Magazinului General Rădăuţi, cu intenţia de a sustrage bunuri sau alte valori.Întrucât a pornit sistemul de alarmă, minorul a părăsit locul infracţiunii, fără a sustrage nimic.

Mai mult, în noaptea de 29/30 august 2016, în jurul orelor 22.26, copilul, fiind singur, a pătruns prin efracţie, respectiv prin forţarea deschiderii uşilor glisante, în magazinul Profi din Rădăuţi, iar din interior, dintr-un dulap, a cărui uşă a distrus-o prin deschidere forţată, a sustras mai multe pachete de ţigări în valoare totală de 310 lei.

În seara de 24 octombrie 2016, în jurul orelor 21.45, același puști s-a deplasat în curtea Mănăstirii Bogdana din centrul municipului Rădăuţi şi profitând de faptul că era întuneric, în curte nemaiaflându-se alte persoane, a luat un scaun de la intrarea în mănăstire, s-a deplasat în partea de nord a bisericii vechi, s-a urcat pe acel scaun, a forţat gratiile de la prima fereastră, a spart geamul, după care, prin escaladare, a pătruns înăuntru. În continuare, din pronaosul mănăstirii el a luat un suport pentru o icoană, s-a deplasat în pridvor, unde se află amplasat un magazin cu obiecte bisericeşti, iar din sertarul tejghelei a sustras suma de 50 lei, după care a părăsit locul infracţiunii în acelaşi mod prin care a intrat.

Ancheta a mai stabilit că în noaptea de 24/25 decembrie 2016, tânărul  a pătruns prin spargerea cu pumnul a unei ferestre, în incinta magazinului ”G”, din Rădăuţi, de unde a sustras un laptop Acer şi mai multe pachete cu ţigări marca Dunhill. Întrucât nu a reuşit să pornească aparatul, minorul l-a distrus, în parcul din apropiere, lovindu-l de sol.

El mai este acuzat că în 29 ianuarie 2017, în jurul orelor  17.45, s-a deplasat la sala de jocuri Omega, din Rădăuţi, unde, la un moment dat, profitând de faptul că supraveghetorul sălii de jocuri a mers la baie, a pătruns după barul acelei săli, iar din sertarul tejghelei a sustras suma de 1100 lei, după care a părăsit locaţia respectivă.

El a cheltuit banii în scop personal.

 

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin aceste infracțiuni se ridică la aproximativ 5700 lei, din care a fost recuperată suma de circa 3000 lei. Pe parcursul cercetărilor tânărul  şi-a recunoscut vinovăţia, cooperând cu organele de poliţie.

El a fost expertizat psihiatric, rezultând că acesta a comis toate cele şase infracţiuni având discernământul prezent.

Tânărul este cercetat sub control judiciar după ce a fost reținut 24 de ore.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version