Opt centre de evaluare psihosomatică a preşcolarilor din judeţul Suceava în vederea înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018


Intră acum și în grupul de

Opt centre de evaluare psihosomatică a preşcolarilor sunt organizate în acest an în judeţul Suceava în vederea înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018, din care două vor funcţiona în municipiul Suceava.

ISJ Suceava a publicat, miercuri, lista centrelor de evaluare psihosomatică în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar viitor, precum şi arondarea unităţilor şcolare din judeţul Suceava, stabilite de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava.

Astfel, în zona Sucevei sunt stabilite două centre de evaluare psihosomatică la Liceul cu Program Sportiv şi la sediul CJRAE, în municipiul Rădăuţi la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, în municipiul Fălticeni la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, în Gura Humorului la Colegiul “Alexandru cel Bun”, în Câmpulung Moldovenesc la Colegiul Silvic Bucovina, în Vatra Dornei la Liceul Teoretic “Ion Luca” şi în Vicovu de Sus la Liceul Tehnologic”Ion Nistor”.

Conform precizărilor CJRAE Suceava,  evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în perioada 23 februarie- 14 martie 2017,  între orele 10.00 – 18.00, în cele opt centre de evaluare.

Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în prezenţa părintelui / tutorelui legal care îl însoţeşte, iar cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de către psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării, urmând ca rezultatul acestei evaluări fie fie comunicat în scris, în aceeaşi zi.

Părinţii copiilor cu CES (cerinţe educative speciale) care deţin acte medicale doveditoare şi doresc înscrierea acestora în unităţi de învăţământ special, vor depune dosar de evaluare la SEOSP din cadrul CJRAE Suceava.

Părinţii copiilor cu CES, care deţin acte medicale doveditoare şi doresc înscrierea acestora în unităţi  de învăţământ de masă, vor prezenta psihologului evaluator adeverinţa eliberată de conducerea unităţii de învăţământ în care doresc să-şi înscrie copilul conform căreia şcoala acceptă integrarea unui copil cu CES.

Documentele necesare cu care se prezintă părinţii însoţiţi de copil la evaluare sunt : copie certificat de naştere- adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia clinic sănătos sau apt pentru şcoală.

Potrivit directorului CJRAE, profesor Maria Pavelescu, în procesul de evaluare psihosomatică în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare sunt angrenaţi 52 de psihologi evaluatori.

Programările în vederea evaluării se fac telefonic, la responsabilul de centru/zonă, de luni până vineri, între orele 9-17. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de