(FOTO) Ateliere de modelaj în lut şi plastelinǎ, de grafică și colaj, la Şcoala Gimnazialǎ „Ion Irimescu” din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Artǎ „Ion Irimescu” din Fǎlticeni în colaborare cu instituţiile de învǎţǎmânt din judeţul Suceava va organiza pânǎ la sfârşitul anului şcolar o serie de activitǎţi educativ-recreative a cǎror scop este de a descoperi tinerele talente, de a stimula creativitatea şi de a dezvolta spiritul de echipǎ în rândul elevilor mari şi mici.

La Şcoala Gimnazialǎ „Ion Irimescu”  s-au desfășurat în perioada 20 – 23 februarie 2017,  ateliere de modelaj în lut şi plastelinǎ, de realizare a unor colaje pe diferite teme dupǎ grafica Maestrului Ion Irimescu, precum şi desene în tehnică  mixtă. La aceste activitǎţi au luat parte cu preponderenţǎ elevii claselor primare îndrumaţi de doamnele învǎţǎtoare şi de reprezentantul muzeului, Teodora Moroşanu- documentarist.

”Astfel, luni, între orele 11.00 – 12.30, s-a desfǎşurat un atelier de modelaj în lut şi plastelinǎ la care au participat elevii Clasei pregǎtitoare B, condusă de doamna învǎţǎtoare Filipciuc Gabriela.

Marţi, între orele 10.00 – 11.00, a avut loc „Atelierul artiștilor”- atelier de colaj, dupǎ grafica Maestrului Ion Irimescu, cu clasa I B, coordonatǎ de doamna învǎţǎtoare Dulgheriu Sabina. Între 11.00 – 12.00, clasa a IV SbS, condusǎ  de doamnele învǎţǎtoare Purdilǎ Cǎtǎlina şi Lungu Cipriana au participat la un Atelier de ORIGAMI, intitulat: „Școala mea-un vis colorat”. La acest atelier, elevii au realizat cuburi colorate în care vor fi introduse la alegere mesaje pentru mame sau citate din interviurile Maestrului Irimescu.

Miercuri, clasa a II-a A, îndrumatǎ de doamna învǎţǎtoare Axinte Nicoleta a desfǎşurat, în intervalul 11.00 – 12.30, un atelier de Colaj denumit „Frumosul în școala mea”.

Joi, clasa a III-a A, condusǎ de doamna învǎţǎtoare Ceparu Irina în colaborare cu doamna educatoare Balan Doinţa, care îndrumă Grupa Mijlocie de la G.P.N. „Lizuca”, au participat la un atelier de grafică şi desen în tehnică  mixtă intitulat < Operele maestrului prin ochi de copil >”, a arătat Teodora Moroșanu.

Ea a preciazat că toate aceste ateliere desfǎşurate de Muzeul „Ion Irimescu” în parteneriat cu Şcoala Gimnazialǎ „Ion Irimescu” sunt prevǎzute în Programul activităților dedicate Zilelor Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”, în perioada 20 – 24 februarie 2017.

Documentaristul a mai anunțat că în perioada care urmeazǎ, respectiv 27 februarie- 8 martie 2017, activitǎţile de parteneriat cu şcolile vor avea ca teme ”Luna Mărţişorului” şi ”Omagiul mamei” (temă des reprezentată şi de Maestrul Ion Irimescu în opera sa).

”Elevii participanţi vor realiza mǎrţişoare, felicitǎri, obiecte în tehnica ORIGAMI şi vor picta figurine din pastǎ ceramicǎ”, a mai arătat Teodora Moroșanu.

Obiectivele tuturor activitǎţilor desfǎşurate în colaborare cu instituţiile şcolare din judeţul Suceava fac parte din cele prevǎzute în Programul ”Mici artiști, mari talente”, inițiat de Muzeului de Artă ”Ion Irimescu”. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de