Peste 2.500 de cereri în judeţul Suceava în primele cinci zile ale etapei I de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, iar 533 de preşcolari au fost evaluaţi psihosomatic


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că de luni până vineri la ora 14, 00, în judeţul Suceava s-au înregistrat 2564 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare.

La rândul său, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, profesor Maria Pavelescu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că evaluarea psihosomatică a preşcolarilor a început în data de 23 februarie şi se va încheia în 14 martie 2017, iar procesul de evaluare se desfăşoară în opt centre, din care două sunt organizate în municipiul Suceava.

Pavelescu a spus că de la debutul activităţii de evaluare psihosomatică şi până în cursul zilei de vineri, inclusiv, în judeţul Suceava au fost evaluaţi 533 de preşcolari, din care pentru 509 copii recomandarea psihologului evaluator a fost pentru înscrierea lor în clasa pregătitoare, iar pentru 24 de copii a fost recomandată înscrierea la grupa mare.

Profesoara Maria Pavelescu a mai spus că în 528 de cazuri opţiunea părinţilor a fost înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, iar în alte cinci cazuri, părinţii au optat pentru rămânerea copiilor în învăţământul preşcolar, respectiv la grupa mare.

Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare prevede că prima etapă a înscrierilor se desfăşoară în perioada 27 februarie -16 martie 2017, în intervalul orar 8,00-18,00, de luni până vineri, iar în cursul zilei de sâmbătă între orele 9,00-13,00. În perioada 22-23 martie 2017 este prevăzută afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul ISJ a listei copiilor înscrişi în prima etapă.

Cea de a doua etapă a înscrierii se va desfăşura în perioada 24-30  martie 2017, în această etapă urmând să participe doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

De menţionat este că în judeţul Suceava sunt 350 de clase pregătitoare propuse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar viitor, 341 de clase sunt pentru învăţământul preuniversitar de masă cu 6932 de elevi, alte 5 clase vor fi în învăţământul special, iar 4 clase în învăţământul particular.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de