Bursa de Excelenţă “Ştefan cel Mare” acordată de USV echipajului sucevean care a reprezentat România la faza internaţională a competiţiei „Ecotrophelia”


Intră acum și în grupul de

Bursa de Excelenţă “Ştefan cel Mare” acordată de USV, în valoare de 8000 de lei, a fost înmânată, marţi, echipajului de studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară, care a câştigat competiţia naţională “Ecotrophelia” şi a reprezentat România la etapa internaţională a concursului, desfăşurată la Paris.

Prorectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Gabriela Prelipcean, a declarat, marţi, la şedinţa festivă prilejuită de sărbătorirea Zilei Universităţii, că începând din acest an universitar USV a lansat competiţia pentru acordarea Bursei de Excelenţă “Ştefan cel Mare”, bursă care răsplăteşte eforturile depuse de studenţii suceveni pentru obţinerea unor rezultate remarcabile în domeniul ştiinţific, cultural-artistic, sportiv la nivel internaţional.

Prelipcean a spus că 11 studenţi au participat la această competiţie fie individual, fie sau grupaţi în echipaje de cercetare, iar juriul a decis acordarea Bursei de Excelenţă “Ştefan cel Mare” echipajului format din studenţii Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi, Alexandru Buţerchi din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară, coordonaţi de conf. univ. dr. ing. Adriana Dabija, echipaj care a câştigat trofeul competiţiei naţionale „Ecotrophelia” şi s-a calificat la faza internaţională a competiţiei, ce s-a desfăşurat la Paris, unde a prezentat o reţetă originală de conservă de păstrăv sub formă de pastă intitulată “ForestROut”.

Conf.univ.dr.ing Adriana Dabija a mulţumit conducerii Universităţii sucevene pentru sprijinul permanent pe care l-a oferit studenţilor Facultăţii de Inginerie Alimentară pentru a putea participa la cinci ediţii ale competiţiei Ecotrophelia subliniind că studenţii acestei facultăţi au obţinut câte două premii la fiecare ediţie a acestui concurs şi premiul I la trei dintre fazele naţionale ale competiţiei.

De precizat că tuturor participanţilor la competiţia pentru acordarea Bursei de Execelenţă “Ştefan cel Mare” le-au fost oferite diplome de participare.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de