Fostul primar PNL al comunei sucevene Slatina, Ilie Gherman, arestat preventiv de Tribunalul Suceava 


Intră acum și în grupul de

Fostul primar PNL al comunei sucevene Slatina, Ilie Gherman, a fost arestat preventiv, marți, de Tribunalul Suceava, acesta fiind acuzat că ar fi încercat să obțină mai multe voturi în alegerile locale din iunie 2016 și a facilitat unui număr de 12 persoane dintr-o comună vecină vize de flotant în comuna sa.

Tribunalul Suceava a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni față de decizia din 1 martie pronunţată de Judecătoria Fălticeni care a dispus cercetarea lui Gherman sub control judiciar.

Instanța suceveană a desființat în totalitate închierea contestată, şi, în rejudecare a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni şi dispune arestarea preventivă a lui Ilie Gherman, cercetat pentru „fals intelectual în formă continuată”  (11 acte materiale); „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării” (11 acte materiale), pentru o durată de 30 de zile, începând cu data încarcerării.

Gherman a fost reținut, săptămâna trecută, în acest caz dar Judecătoria Fălticeni a respins cererea Parchetului de arestare preventivă și a dispus cercetarea sub control judiciar.

Ilie Gherman este acuzat că a facilitat mai multor persoane din comuna Valea Moldovei să obțină viza de flotant în comuna Slatina, din care 10 au votat la alegerile locale din iunie 2016.

La alegerile locale Ilie Gherman a pierdut funcția de primar la o diferență de cinci voturi, în fața vărului său, Vlad Gherman, candidat PSD.


Intră acum și în grupul de