Trei gospodării din Vicovu de Sus afectate de un puternic incendiu provocat de la un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Sus şi Gălăneşti, au intervenit, sâmbătă, cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în oraşul Vicovu de Sus.

La sosirea echipajelor, ardeau violent mai multe construcţii ce aparţineau de trei gospodării distincte, existând pericolul de propagare la vecinătăţi, informează ISU Suceava.

Sursa citată arată că flăcările au cuprins cu rapiditate clădirile, acestea fiind construite din lemn şi dispuse foarte aproape una de cealaltă, unele din ele formând corpuri comune și că, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Primului proprietar i-au ars anexele gospodăreşti pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi camerele de la etajul casei de locuit, cu bunurile aferente, pe 40 de metri pătraţi. Aceeaşi suprafaţă a ars din acoperişul de pe camere şi s-a degradat tâmplăria din aluminiu din zona afectată de foc.

La a doua gospodărie, au ars un adăpost de animale pe 60 de metri pătraţi, o bucătărie de vară pe 20 de metri pătraţi şi bunuri casnice, iar la al treilea proprietar a ars acoperişul unui adăpost de animale pe 30 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect, menționează ISU Suceava

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de peste trei ore, iar pompierii au salvat casele de locuit şi celelalte anexe din gospodării.


Intră acum și în grupul de